adgan Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Mam rower z amortyzatorem Noleen Mega Air, coś z USA. Napompowałem obydwa golenie jak w instrukcji i niby wszystko chodzi, powietrze nie uchodzi, jest sztywny jak trzeba. Jednak gdy jadę po pewnym czasie robi się miękki i większość amortyzatora się chowa. Odczekam dłuższa chwilę amortyzator robi się coraz twardszy i wraca do pierwotnej sztywności i długości. Co mogę zrobić by działa ja należy?? Tu jego instrukcja
Miecho87 Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Po opisie to wygląda na nieszczelną komorę powietrzną - powietrze ucieka nad nią i tworzy się rodzaj sprężyny negatywnej, po przerwie powietrze wraca do komory. Trzeba by wymienić o-ringi o ile moja diagnoza jest trafna.
adgan Napisano 22 Września 2009 Autor Napisano 22 Września 2009 Po próbach z kilkoma oringami i sprawdzeniu szczelności mogę poradzić tak komuś na przyszłość, oringi o rozmiarze 24x2,5
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.