lavista Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Mój 15-letni rower górski przeszedł dzisiaj urwanie tylnej osi. Po odkręceniu koła wypadła w 2 częściach. Ośkę już kupiłem, ale zauważyłem, że brakuje chyba tulejki o 12 karbach wchodzącej w kasetę, przynajmniej tak wnioskuję bo została w tym miejscu tylko dziura. A zatem pytanie moje jest takie: czy to ma jakąś nazwę? Muszę to jakoś nazwać w sklepie, chyba
dude Napisano 9 Sierpnia 2009 Napisano 9 Sierpnia 2009 Mój 15-letni rower górski przeszedł dzisiaj urwanie tylnej osi. Po odkręceniu koła wypadła w 2 częściach. Ośkę już kupiłem, ale zauważyłem, że brakuje chyba tulejki o 12 karbach wchodzącej w kasetę, przynajmniej tak wnioskuję bo została w tym miejscu tylko dziura. A zatem pytanie moje jest takie: czy to ma jakąś nazwę? Muszę to jakoś nazwać w sklepie, chyba Te 12 karbów to wnętrze śruby mocującej bębenek do korpusu piasty, jak będziesz kiedyś chciał go wymienić to wsadzisz tam imbus 10mm i odkręcisz. Nic prócz osi nie trzeba tam wsadzać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.