Skocz do zawartości

[śrubka] skąd wziąć śrubkę regulująca Avid?

Malwi

Rekomendowane odpowiedzi

Śrubka regulująca tylne szczęki Avida została ofiarą zaginięcia. Problem jest konkretny bo w żadnym z 3 serwisów nie mieli takiej. W domu takiej nie posiadam. A finish tej przygody będzie taki, że zaliczę lot nad kierownikiem, bo tylko przednie hamulce mam sprawne. Tylne mi jakoś wyregulowano... coś tam naciągnięto ale żeby nazwać to hamowaniem to przesada.

tylko przednie hamulce mam sprawne

to ile tych hamulców posiadasz??

domyslam się że chodzi o te śrubke od regulacji napięcia sprężyny. zapewne M3x10, może dłuższa. takich śrubek w vincere.pl nie widziałem. ale widziałem w sklepie ze śrubkami. cena ok 0,30pln/szt. w marketach budowlanych pewnie trochę taniej ale też pewnie materiał gorszy.

osobiście polecam śruby dociskowe. takie bez łebka. nadają się idealnie do takich regulacji a w Tektro MT50 pozwoliły zejść 0,46g z wagi. w XTRze troche więcej bo 0,82g :P

no i nalepiej te śrubki jakie by nie były wkręcić na coś. ja stosuję Loctite222 ale lakier do paznokci też podobno się nadaje :)

proponuję zagadać z jakimś kolorowo ubranym rowerzystą. pomoże coś dobrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...