SoKoL94gdynia Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Po pierwsze witam wszystkich, jest to mój pierwszy post więc liczę na wyrozumiałość. A teraz na temat, mam strasznie zjechany gwint w ramie, tam gdzie trzeba wkręcić suport. I teraz stawiam pytanie, czy jeżeli zawiozę ramę do jakiegoś serwisu rowerowego naprawili by mi to ? Czy konieczna będzie wymiana ramy ?
adriansocho Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Naprawić tego się po prostu nie opłaca (naprawa polega na napawaniu materiału, następnie wyfrezowaniu równo otworu i potem nacięciu gwintu). Możesz ramę wymienić, albo zrobić metodę partyzancką - wkleić suport na klej. Możesz też poszukać wkładu suportu z dłuższymi miskami, wtedy załapie on dalsze nitki. Takie wkłady kiedyś były do rowerów do zastosowań grawitacyjnych, teraz nie wiem kto takie coś produkuje.
Mod Team bogus Napisano 7 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2009 Według mnie da się to zrobić. Wystarczy nagwintować od nowa mufę suportu. Sam miałem u siebie gwintowaną w starej ramie.
SoKoL94gdynia Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Napisano 7 Sierpnia 2009 a ile płaciłeś ca takie nagwintowanie ?
Mod Team bogus Napisano 7 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2009 Miałem to za free w cenie założenia suportu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.