SoKoL94gdynia Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Po pierwsze witam wszystkich, jest to mój pierwszy post więc liczę na wyrozumiałość. A teraz na temat, mam strasznie zjechany gwint w ramie, tam gdzie trzeba wkręcić suport. I teraz stawiam pytanie, czy jeżeli zawiozę ramę do jakiegoś serwisu rowerowego naprawili by mi to ? Czy konieczna będzie wymiana ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Naprawić tego się po prostu nie opłaca (naprawa polega na napawaniu materiału, następnie wyfrezowaniu równo otworu i potem nacięciu gwintu). Możesz ramę wymienić, albo zrobić metodę partyzancką - wkleić suport na klej. Możesz też poszukać wkładu suportu z dłuższymi miskami, wtedy załapie on dalsze nitki. Takie wkłady kiedyś były do rowerów do zastosowań grawitacyjnych, teraz nie wiem kto takie coś produkuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Według mnie da się to zrobić. Wystarczy nagwintować od nowa mufę suportu. Sam miałem u siebie gwintowaną w starej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoKoL94gdynia Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 a ile płaciłeś ca takie nagwintowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Miałem to za free w cenie założenia suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.