Fifi Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 XTR odpadają bo zapomniałem,że muszę miec montaż pod 6 śrub. Można zastosować adapter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Również rozważam składanie kółek an 370tkach. Właściwie nie znalazłem złych opinii o tych piastach. Ale zastanawiam się nad trwałością samych łożysk w tych piastach. Wiem, że może niezbyt odpowiednie porównanie, ale np. piasta Novatec D712SB-AA tył kula się na czterech łożyskach 6002 (na dwóch toczy się piasta i na dwóch bębenek), a taka 370 tył ma jedno 6000 i jedno 6900. A bębenek jest łożyskowany nietypowym łożyskiem walcowym (poz.9) (tyle moge wywnioskować z manuala na stronie DT). Jak to ma się do trwałości tych łożysk, bo mnie zastanawia chociażby to, że łożyska w Novatec są większe. Tutaj złożenie Novatec: A tutaj 370 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Tutaj jest ciekawa aukcja na allegro. Co prawda dt 240, ale wydaje mi się, że warto. Jedyny minus to konieczność zakupu kasety na aluminiowym pająku. Skoro mowa o Dt Swiss orientuje się ktoś gdzie można kupić w Krakowie piasty tej marki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M45 Napisano 22 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 nie chcę zakładać nowego tematu więc sie podepnę czy waszym zdaniem róznica technologiczna pomiędzy piastami z grupy XT(260 zł), a SLX(180 zł) warta jest dopłaty w wysokości 80 zł? na pierwszy rzut oka piast są bardzo podobne do siebie różnicą jaka zauważam to: - masa 40g - uszczelnienie? Xt ma podwójne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M45 Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 nie wierzę, że nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na moje pytanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 23 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 To nie temat o różnicach między piastami Japończyków. Więc się nie dziw. Ale skoro już piszę: XT ma skuteczniejsze uszczelnienie (dodatkowe uszczelnienie prawdopodobnie z NBR na kunusie). No i wagowe różnice, jak już wspomniałeś. Pozostałe różnice są "marketingowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M45 Napisano 24 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 No wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłby nowy temat, ale cóż.. liczyłem,ze ktoś się natknie. Dzieki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.