Skocz do zawartości

[rower] Diamant składany od podstaw

Duke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam na imię Robert jestem zaawansowanym użytkwonikiem Bikeforum, ostatnie zmiany spowodowały we mnie niepohamowaną chęć odnalezienia tego co tamto forum utraciło przez ostani rok, nieporównywalny klimat. Mam nadzieję, że mnie nie wyklniecie i znajdę wspomniany wcześniej klimat, wolny od dzieci neo, za to pełen profesjonalistów o bogatej wiedzy.

Mój rower został złożony od podstaw, jeszcze dziś rano był na kołach z piastami STX RC i obręczach Airline Vuelta 1 i z klamkami STX RC, teraz małe zmiany.

RAMA: Diamant, model nieznany

Widelec: Rock Shox Tora SL Coil 09'

Stery: Ritchey Fuzzy Logic

Koła: Mavic Crossride UB Disc 09'

Opony: Schwalbe Nobby Nic Evo 2.1 08'

Tylna przerzutka: Shimano Deore LX M567

Przednia przerzutka: Shimano Deore LX M567

Korba: Shimano STX

Pedały: Shimano Deore XT PD-770

Kaseta: SRAM PG-850

Łańcuch: SRAM PC-870

Manetki: Shimano STX

Klamki: SRAM 9.0 SL

Hamulce: SRAM 7.0

Sztyca: Bontrager(któryś RACE)

Kierownica: Bontrager RACE z Alu 2014, 140 gram

Mostek: KORE z Front Lid

Rogi: Gary Fisher

Gripy: Merida

Siodło: Specialized BG Comfort

Linki: Fibrax Teflonowe

Lampka tylna: TREK

Licznik: SIGMA BC 1400

Galeria:

http://img194.imageshack.us/gal.php?g=1007272.jpg

Wszystkie części Shimano oprócz pedałów są Made in Japan

Czemu STX? :P Co Cie skłoniło do wybrania tych części? To tylko pytanie ot tak, po prostu jestem ciekawy, nie odbierz tego źle :) Pozdrawiam.

Tam manetki to STX RC, zapomniałem dodać. Zauważ, że M567 to LX jeszcze starszy(produkowany w latach 94 lub 93 -97) od STX RC(mam ostatnią generację). A skłoniło mnie to, co skłania dziś człowieka do kupna np. SLX'a(mam te części od nowości). Na dodatek piasty STX RC są kultowe i bardzo lekko się obracają.

Tam manetki to STX RC, zapomniałem dodać. Zauważ, że M567 to LX jeszcze starszy(produkowany w latach 94 lub 93 -97) od STX RC(mam ostatnią generację). A skłoniło mnie to, co skłania dziś człowieka do kupna np. SLX'a(mam te części od nowości). Na dodatek piasty STX RC są kultowe i bardzo lekko się obracają.

Napisałem bardzo długi EDIT, ale straszne tu są ograniczenia nałożone przez administratora i pół strony poszło się...

W skrócie: Bo nie stać mmnie na XTR'a;), polecam klamki ważą 155 gramów, a wersja 5.0 dla maniaków lekkości koło 120 g z powodu braku regulacji.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...