Duke Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam. Mam na imię Robert jestem zaawansowanym użytkwonikiem Bikeforum, ostatnie zmiany spowodowały we mnie niepohamowaną chęć odnalezienia tego co tamto forum utraciło przez ostani rok, nieporównywalny klimat. Mam nadzieję, że mnie nie wyklniecie i znajdę wspomniany wcześniej klimat, wolny od dzieci neo, za to pełen profesjonalistów o bogatej wiedzy. Mój rower został złożony od podstaw, jeszcze dziś rano był na kołach z piastami STX RC i obręczach Airline Vuelta 1 i z klamkami STX RC, teraz małe zmiany. RAMA: Diamant, model nieznany Widelec: Rock Shox Tora SL Coil 09' Stery: Ritchey Fuzzy Logic Koła: Mavic Crossride UB Disc 09' Opony: Schwalbe Nobby Nic Evo 2.1 08' Tylna przerzutka: Shimano Deore LX M567 Przednia przerzutka: Shimano Deore LX M567 Korba: Shimano STX Pedały: Shimano Deore XT PD-770 Kaseta: SRAM PG-850 Łańcuch: SRAM PC-870 Manetki: Shimano STX Klamki: SRAM 9.0 SL Hamulce: SRAM 7.0 Sztyca: Bontrager(któryś RACE) Kierownica: Bontrager RACE z Alu 2014, 140 gram Mostek: KORE z Front Lid Rogi: Gary Fisher Gripy: Merida Siodło: Specialized BG Comfort Linki: Fibrax Teflonowe Lampka tylna: TREK Licznik: SIGMA BC 1400 Galeria: http://img194.imageshack.us/gal.php?g=1007272.jpg Wszystkie części Shimano oprócz pedałów są Made in Japan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czemu STX? Co Cie skłoniło do wybrania tych części? To tylko pytanie ot tak, po prostu jestem ciekawy, nie odbierz tego źle Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Czemu STX? Co Cie skłoniło do wybrania tych części? To tylko pytanie ot tak, po prostu jestem ciekawy, nie odbierz tego źle Pozdrawiam. Tam manetki to STX RC, zapomniałem dodać. Zauważ, że M567 to LX jeszcze starszy(produkowany w latach 94 lub 93 -97) od STX RC(mam ostatnią generację). A skłoniło mnie to, co skłania dziś człowieka do kupna np. SLX'a(mam te części od nowości). Na dodatek piasty STX RC są kultowe i bardzo lekko się obracają. Tam manetki to STX RC, zapomniałem dodać. Zauważ, że M567 to LX jeszcze starszy(produkowany w latach 94 lub 93 -97) od STX RC(mam ostatnią generację). A skłoniło mnie to, co skłania dziś człowieka do kupna np. SLX'a(mam te części od nowości). Na dodatek piasty STX RC są kultowe i bardzo lekko się obracają. Napisałem bardzo długi EDIT, ale straszne tu są ograniczenia nałożone przez administratora i pół strony poszło się... W skrócie: Bo nie stać mmnie na XTR'a;), polecam klamki ważą 155 gramów, a wersja 5.0 dla maniaków lekkości koło 120 g z powodu braku regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Hehe, jednak mam nudny rower;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 http://www.forumrowerowe.org/topic/57039-rama-rama-xc-do-1200z/ proszę o radę znawców geometrii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 STX dobry wybór i niecodzienny obecnie Kumpel smiga na korbie stx już dobre 5 może i 7 lat a jeździ nawet sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duke Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 http://img295.imageshack.us/i/1007339.jpg/ Zmiany Rama: Author Egoist 20", Siodło: Ritchey WCS Biomax Sztyca: Zoom 40 cm do czasu kupna rooxa 43 cm Masa całkowita: 12,13 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.