Skocz do zawartości

[Szprychy] Czyszczenie z rdzy?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem ze szprychami bo mam na nich niewielką rdzę i chciałbym ją jakoś unieszkodliwić.

Czy jest jakiś sposób na zdjęcie tej rdzy ?? aby szprycha wyglądała jak nowa ??

Proszę o Pomoc :D

Napisano

To nie rdza, tylko lekki nalot. Można pojechać to np. Cifem. Szkoda niszczyć szprychę papierem ściernym.

Napisano

raz tak miałem zardzewiałe. nie wiem jakie masz w kołach szprychy, ja mam stalowe i bardzo ładnie mi zeszło.czyściłem zwykła szmatą i wodą z ludwikiem.trochę się na machałem przy tym, ale co sie nie robi dla naszych ulubieńców.

Napisano
Polej colą, rdza na pewno zejdzie. :D

Jak poleje Colą, to będzie miał 2x więcej roboty, bo będzie musiał jeszcze lepki napój zmywać.

Napisano

WD-40 na szmatkę i jedziemy:icon_mrgreen: Może i nie najtańsze rozwiązanie, ale zakonserwuje szprychy przed rdzą w przyszłości:thumbsup:

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Najlepszym srodkie na takie coś jest najpierw gruboziernistym papierem ściernym przyjechać potem drobnoziernistym i można kupić w sklepie lakier bezbarwny w spreyu i połóż kilka warstw i szprychy jak nowe i rdza nie wróci a jak masz dużo rdzy i papierem nie schodzi to jest środek do odrdzewiania fosol nalej wody do słoika nasyp fosolu wymieszaj nasącz tym szmatkę i obłóż szprychę to zeżre rdzę

Napisano

Jeżeli szprychy są zardzewiałe, to znak, że najwyższy czas już je zmienić.

Srebrne CN spoke kosztuję mniej niż 1zł, więc warto pokusić się o wymianę kompletu. Stare szprychy na pewno już nie grzeszą wytrzymałością...

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...