ManiekStryj Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Mam problem ze szprychami bo mam na nich niewielką rdzę i chciałbym ją jakoś unieszkodliwić. Czy jest jakiś sposób na zdjęcie tej rdzy ?? aby szprycha wyglądała jak nowa ?? Proszę o Pomoc
Mardukpl Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 drobny papier ścierny 1200 np, ale to na krótka metę bo będzie i tak tam rdza łapała
Phil Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 To nie rdza, tylko lekki nalot. Można pojechać to np. Cifem. Szkoda niszczyć szprychę papierem ściernym.
ManiekStryj Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Napisano 6 Sierpnia 2009 właśnie Papierem ściernym to nie bo porysuje się jedynie a CIFEM spróbuję
rajdowiec Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 raz tak miałem zardzewiałe. nie wiem jakie masz w kołach szprychy, ja mam stalowe i bardzo ładnie mi zeszło.czyściłem zwykła szmatą i wodą z ludwikiem.trochę się na machałem przy tym, ale co sie nie robi dla naszych ulubieńców.
ManiekStryj Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Napisano 7 Sierpnia 2009 jutro zobaczę czym najlepiej zchodzi ;]
Phil Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 Polej colą, rdza na pewno zejdzie. Jak poleje Colą, to będzie miał 2x więcej roboty, bo będzie musiał jeszcze lepki napój zmywać.
wikrap1 Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 WD-40 na szmatkę i jedziemy:icon_mrgreen: Może i nie najtańsze rozwiązanie, ale zakonserwuje szprychy przed rdzą w przyszłości:thumbsup:
ManiekStryj Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Napisano 27 Sierpnia 2009 WD-40 robi swoje Sprawdziłem preparat i schodzi ale trzeba się namachać hehe
riley2pl Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Najlepszym srodkie na takie coś jest najpierw gruboziernistym papierem ściernym przyjechać potem drobnoziernistym i można kupić w sklepie lakier bezbarwny w spreyu i połóż kilka warstw i szprychy jak nowe i rdza nie wróci a jak masz dużo rdzy i papierem nie schodzi to jest środek do odrdzewiania fosol nalej wody do słoika nasyp fosolu wymieszaj nasącz tym szmatkę i obłóż szprychę to zeżre rdzę
Andrew Napisano 3 Października 2009 Napisano 3 Października 2009 Jeżeli szprychy są zardzewiałe, to znak, że najwyższy czas już je zmienić. Srebrne CN spoke kosztuję mniej niż 1zł, więc warto pokusić się o wymianę kompletu. Stare szprychy na pewno już nie grzeszą wytrzymałością...
piotrulek84 Napisano 19 Lutego 2010 Napisano 19 Lutego 2010 Cif albo wd. Po cholerę męczyć się z szorowaniem papierem i lakierowaniem, jak schodzi prościej...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.