Skocz do zawartości

[hamulce] Wymiana Linek

yetiwk

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

na wstępie od razu mówię, że jestem zielony w tych sprawach, zabrałem się za remont starej kolarzówki dla mamy, linki od hamulców były zardzewiałe, dlatego postanowiliśmy całość odkręcić, wyczyścić i nasmarować. Wszystko robiłem z kolegą, który się na tym zna, jednak on nagle z dnia na dzień się obraził i tylko on wie czemu. W każdym razie rower stał do dziś rozkręcony. Przykręciłem z powrotem hamulce do ramy i zebrałem wszystkie części, które od nich zostały. Nie mam pojęcia jakie linki mam kupić i co oprócz nich będzie mi potrzebne. Ze złożeniem raczej nie będę miał problemu, bo w internecie jest pewnie dużo poradników. Poniżej daje linki do zdjęć i proszę o dokładną odpowiedź co muszę kupić. Z góry dzięki.

Zdjęcie 1 - hamulec przykręcony do ramy

Zdjęcie 2 - hamulec z boku

Zdjęcie 3 - dwie części, który były przymocowane do linek przy manetkach (jedna na jedną linkę)

potrzebujesz linki hamulcowe + końcówki linek (zeby sie linka nie rozłaziła), pancerze hamulcowe + końcówki na pancerze (tyle ile masz odcinków pancerza to końcówek potrzebujesz dwa razy wiecej,) chociaż niewiem czy w kolarzówkach są pancerze w całości czy nie ale skoro zdejmowałes to wiesz czy był pancerz w jednym odcinku czy w kilku

potrzebujesz linki hamulcowe + końcówki linek (zeby sie linka nie rozłaziła...

Końcówkę linek można zastąpić cyną :P Najlepiej posmarować końcówkę kalafonią (do samych linek cyna ciężko się przykleja) zlutować cyną. U mnie taka prowizorka wytrzymała cały sezon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...