yetiwk Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Siema, na wstępie od razu mówię, że jestem zielony w tych sprawach, zabrałem się za remont starej kolarzówki dla mamy, linki od hamulców były zardzewiałe, dlatego postanowiliśmy całość odkręcić, wyczyścić i nasmarować. Wszystko robiłem z kolegą, który się na tym zna, jednak on nagle z dnia na dzień się obraził i tylko on wie czemu. W każdym razie rower stał do dziś rozkręcony. Przykręciłem z powrotem hamulce do ramy i zebrałem wszystkie części, które od nich zostały. Nie mam pojęcia jakie linki mam kupić i co oprócz nich będzie mi potrzebne. Ze złożeniem raczej nie będę miał problemu, bo w internecie jest pewnie dużo poradników. Poniżej daje linki do zdjęć i proszę o dokładną odpowiedź co muszę kupić. Z góry dzięki. Zdjęcie 1 - hamulec przykręcony do ramy Zdjęcie 2 - hamulec z boku Zdjęcie 3 - dwie części, który były przymocowane do linek przy manetkach (jedna na jedną linkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Szczerze? W serwisie wezmą za to dosłownie pare zł + koszt linek i pancerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetiwk Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Tyle, że chciałem się sam trochę nauczyć To co mam kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 potrzebujesz linki hamulcowe + końcówki linek (zeby sie linka nie rozłaziła), pancerze hamulcowe + końcówki na pancerze (tyle ile masz odcinków pancerza to końcówek potrzebujesz dwa razy wiecej,) chociaż niewiem czy w kolarzówkach są pancerze w całości czy nie ale skoro zdejmowałes to wiesz czy był pancerz w jednym odcinku czy w kilku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetiwk Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Pancerze mam, końcówek pancerza nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 pancerze rozumiem ze nowe masz? bo starych to nie warto zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetiwk Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Stare mam, czyli będzie trzeba kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yetiwk Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Słuchajcie,bardzo proszę o zidentyfikowanie mi tych hamulców i ewentualnie jakiś poradnik jak to ustawić..Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 http://www.bgz-bikers.yoyo.pl/blog/?p=40 http://bikeboard.pl/index.php?d=porady&g=34&art=426 http://www.rowerownia.yoyo.pl/viewpage.php?page_id=28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathon Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 potrzebujesz linki hamulcowe + końcówki linek (zeby sie linka nie rozłaziła... Końcówkę linek można zastąpić cyną Najlepiej posmarować końcówkę kalafonią (do samych linek cyna ciężko się przykleja) zlutować cyną. U mnie taka prowizorka wytrzymała cały sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.