Skocz do zawartości

[rower]kellys madman `08

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Dwa miesiące temu kupiłem sobie madmana z tamtego roku w atrakcyjnej cenie 2400zł.

strona producenta ze specyfikacją :

http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_213_216&pID=15374

Rowerek prezentuję się fantastycznie. Ma za sobą (dopiero) 300 km w miarę łagodnego terenu, na katowanie przyjdzie czas trochę później.

Jedynym problemem, który pomału załatwiam ze sklepem jest to , że mam zainstalowany za krótki suport, przez co nie chce wejść najniższy bieg.

Nie licząc tego drobnego incydentu wszystkim z czystym sumieniem polecam ten rowerek.

Moja waga to 70kg i 186cm.

No koniec zdjęcie:

post-120091-1249567816,03_thumb.jpg

post-120091-1249567873,63_thumb.jpg

post-120091-1249567929,32_thumb.jpg

Edytowane przez bartekwolk

A więc tak:

rama - mimo wielu złych uwag, które słyszałem na temat ram tej firm, na razie nie mam zastrzeżeń. Nie ma żadnych wibracji, lakier nie rysuję się i trzyma dobrze(miałem juz 2 stłuczki).

amor - w tej cenie to dobry wybór. Dobrze wszystko wypiera przy 70kg. Ma przydatną blokadę na goleni, a ponadto fajnie się prezentuje.

hamulce - jest to najtańszy shimanowski hudraulika , zarazem mója pierwszy. Siła hamowania przyzwoita, ale nie stawia dęba. Nie wiem czemu, ale przód łapie lepiej niż tył i ma fajniejszą klamkę, pomimo tych samych tarcz 160mm. Przy jeździe bez szaleństw spokojnie wystarcza, dlatego za tą cenę naprawdę warto.

napęd - biegi chodzą jak trzeba nic nie piszczy, łańcuch nie skrzypi, a mój incydent z suportem powoli się rozwiązuję.

obręcze - nie mam żadnych zastrzeżeń. w miarę lekkie(cena), fajnie wyglądają, na razie prościutkie. Oby tak dalej ;)

opony - bardzo przyjemne oponki i na asfalt i na żwirek. Ładnie wszystko trzymają, przy nie wielkim oporze. serdecznie polecam

siodełko - bardzo wygodne. Jeżdżę bez pampersa (jeszcze) i po długiej wycieczce moje 4 litery nie czują bólu.

Reszta też w porządku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...