Skocz do zawartości

[hamulce]regulacja hamulca br-m485

bartekwolk

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

podepne sie pod temat: mam taki sam hamulec br-m485 hamuje przyznam słabo. Zastanawiam się czy założenie klocków półmetalicznych do tego modelu hamulca(który standardowo obsługuje klocki żywiczne) nie zakończy się zużyciem klocków podczas jednego zjazdu. Co myślicie?

Mogę potwierdzić, ze 485 sa słabe, ale 486 już bdb do XC - w końcu to 525 z nową klamką.

Bartek - ile masz juz przejechane na tych hamulcach (może nie dotarte)? A może masz jeden z wadliwej serii (tak, jak ja miałem) i wtedy to on WOGÓLE nie hamuje, bo jest zalany olejem (klocki)?

Jeżeli chodzi o zmianę klocków to na tyle mam spieki Accenta i moim zdaniem na suchym większą siłą dysponują klocki żywiczne, dopiero kiedy robi się mokro widać ich przewagę (spieków) - żywieczne słabną, a te nie. Dlatego, jeżeli nie zadowala Cię siła tych hamulców to moim zdaniem wymiana klocków wiele nie pomoże.

A tak przy okazji: masz klamkę twardą, czy gumowatą, bo ja w 486 przód mam twardy a tył gumowaty ;) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...