Skocz do zawartości

[serwis] szukam dobrego serwisu w Poznaniu lub na południe od miasta

dyniek

Rekomendowane odpowiedzi

Są 3 serwisy w poznaniu godne polecenia:

-> os. Kosmonautów 13c

-> róg Poznańskiej/Jerzyckiej

-> Ryba

A ja nie polecam żadnego serwisu.

Jeszcze mi się nie zdarzyło żebym trafił na dobry serwis. Nie mówiąc już o tym że w większości serwisów ludzie którzy zajmują się rowerami to są osoby bardzo młode z żadnym doświadczeniem.

Generalnie staram się sam serwisować swój rower chyba że jest do naprawdę niemożliwe.

Radze wybrać kolegę który Ci pomoże :D

pozdrawiam

Maks

oczywiście kolega który serwisuje rower 5 razy w roku ma większe doświadczenie niż facet robiący to codziennie od 8 do 16 od paru miesięcy/lat. jasne że można znaleźć takiego kolegę, ale bardziej prawdopodobne jest znalezienie kompetentnego serwisanta.

Ja osobiście polecam serwis rowerowy W skórzewie (rowerTramp) bardzo dobry serwisant, robi wszystko bardzo dokładnie i sumiennie nigdy sie na nich nie zawiodłem, sa tam ludzie którzy naprawde znaja sie na rzeczy, i w dodatku wszytkie usługi w przystepnych cenach:) Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Ja mogę polecić Ci serwis w Luboniu, na ul. Strumykowej. Jest to równoległa do Armii Poznań. Facet już starszy, sam jeździ i zna się, tylko że jest niesamowicie upierdliwy:) Ale rower z czystym sumieniem możesz tam oddać.

• 6 miesięcy temu...

na pewno nie polecam ARMOT-u na Franowie w CH Giant, ceny ok na części lecz serwis fatalny, jaki rower oddałem taki sam odebrałem tylko miał napęd wyczyszczony i nic po zatym oprócz wydanych 90zł :) porażka, koło nie wycentrowane, przerzutka również.

• Mod Team

Ja sam serwisuję ale znajomi polecają bicykl na os.Sobieskiego przy pestce. Jedyny mój kontakt z tym serwisem to wymiana piasty i przeplecenie koła - ogólnie ceny ok. i usługa również owszem.Nie są namolni jeżeli chodzi o montaż swoich części, jeżeli masz swoje preferencje to je szanują. Tyle moich doświadczeń.

Jeśli chodzi o Cyklotur to ja byłem zadowolony. Zmieniałem w gf-ie korbe + suport. W zasadzie 2 dni bez roweru,wykonanie solidne,możliwie rozsądna cena.

Tak przynajmniej bylo na Kwiatowej,jak z Ptasią na razie nie wiem

Ja osobiście polecam serwis rowerowy W skórzewie (rowerTramp) bardzo dobry serwisant, robi wszystko bardzo dokładnie i sumiennie nigdy sie na nich nie zawiodłem, sa tam ludzie którzy naprawde znaja sie na rzeczy, i w dodatku wszytkie usługi w przystepnych cenach:) Pozdrawiam

A to mnie kolega zaciekawił,tym bardziej że Skórkowo mam dosłownie rzut kamieniem od siebie icon_mrgreen.gif

• 6 miesięcy temu...

Dzięki temu forum, skorzystałam po raz pierwszy z serwisu BIKE PARK na ul. Żupańskiego 18 w Poznaniu (http://bikepark.com.pl/) i jestem bardzo zadowolona.

Do tej pory jeździłam na Starołękę do Euro-Bike, ale po ostatnim 'przeglądzie' za który wzięli chyba ze 100zł a nic nie zrobili i nie wyregulowali i na dodatek nie posmarowali (bo nie powiedziałam ze chcę ze smarowaniem przegląd), postanowiłam zmienić serwis i padło na 'Żupańskiego'. Tam mili panowie (zapaleni rowerzyści) sami wynaleźli kilka usterek, zaproponowali ich naprawę i rower śmiga jak nowy (na Starołęce zajmowali się tylko tym, co sama zauważyłam i zgłosiłam(!))

Polecam więc BIKE PARK!

• 8 miesięcy temu...

EuroBike na Starołęce w ogóle jest klasy "mistrzowskiej". Zarówno sklep jak i serwis.

Oddając rower na serwis gwarancyjny nie zrobili praktycznie nic, mimo, że parę uwag miałem. To co dolegało sprzętowi przed oddaniem, dolegało też po odebraniu. Po kolei dochodziłem co jest nie tak i z czasem sam naprawiałem.

Drugi raz był problem z pewnym podzespołem. Powiedziałem co i jak i odrzekli, że wyślą w odpowiednie miejsce i za dwa tygodnie mogę odebrać. Po czym wzięli się do "naprawy", po dwóch tygodniach wysłali do dystrybutora (jednak nie potrafili naprawić). Ponad miesiąc byłem bez roweru.

Innym razem oddając do serwisu (był to trzeci raz i na pewno ostatni) zamiast zająć się problemem - tym co zleciłem, wykonali zupełnie inne rzeczy. Nie wchodząc w szczegóły, coś tam zmienili, coś zabrali - były to drobne sprawy typu podkładki czy nakrętka. Pewnie myśleli, że nie zauważę. Po odebraniu roweru z serwisu, kiedy zwróciłem im uwagę, że tego czy tamtego nie ma, "nie wiedzieli" o co chodzi.

Na sklepie są też świetni agenci. Kiedy przyjdzie ktoś ze zwykłym tanim rowerem miejskim to jest z miejsca wyśmiany ("Panie, to czym Pan przyjechał to nie jest rower" - byłem świadkiem dokładnie takiej wypowiedzi). Z drugiej strony, kiedy poprosiłem swego czasu o rower (był na magazynie oraz na sklepie wisiał na ścianie) ten sam sprzedawca odrzekł, że ten rower jest drogi i próbował wmówić, że nie stać mnie na niego. Stawiał opór, ale w końcu przyniósł.

Ogólny obraz przedstawiłem na podstawie własnych doświadczeń. Zarówno sklep jak i serwis są poniżej jakichkolwiek standardów. Pracują tam i osoby niedołężne umysłowo, i osoby myślące, że dysponują ponadprzeciętną wiedzą chcące zrównać klienta z gó... Telefonicznie również ciężko się porozumieć z nimi.

Dodałbym na koniec, że w sklepie tym nigdy nic nie ma. Być może ja stawiam wysokie wymagania - nie wiem, ale skoro mają na stronie trochę rzeczy, w katalogu jeszcze więcej, to wypadałoby coś na sklepie mieć. A tak, albo nie ma - trzeba zamówić, albo w ogóle nie można zamówić. Raz zamawiałem towar - czekałem 3 tygodnie na dostawę.

Raz już wymieniałem opinię o tym sklepie na naszym forum. Są osoby zadowolone z obsługi na Starołęce, ja natomiast nie mogę dobrego zdania powiedzieć o tym punkcie obsługi. Opisane wyżej sytuacje wydają się być zapewne nieprawdziwe i śmieszne, tym bardziej biorąc pod uwagę fakt, że jest to sklep uważany za całkiem dobrej klasy. Mojej opinii o nich to nie zmieni, swoje przeszedłem, sporo zdań z nimi zamieniłem i takie, a nie inne zdanie o nich wyrobiłem.

• 3 tygodnie później...

Ja mogę polecić Ci serwis w Luboniu, na ul. Strumykowej. Jest to równoległa do Armii Poznań. Facet już starszy, sam jeździ i zna się, tylko że jest niesamowicie upierdliwy:) Ale rower z czystym sumieniem możesz tam oddać.

Ja również polecam tego Pana. Koła super robi. Natomiast nie polecam RoweryiSpółka na Opolskiej

Witam, ja polecam użytkownika z tego forum - DeJot. Koleś ma bardzo duże doświadczenie, pracował kiedyś w Cykloturze. Złożył mi 2 rowery hardtaila i fulla. Za każdym razem kiedy chcę zrobić serwis roweru to uderzam do niego, usługa zawsze na wysokim poziomie, szybko, dokładnie i tanio !!!

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...