Mikhael Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam, po pierwsze chciałem się przywitać, a po drugie prosić o pomoc. Składam sobie właśnie nowy rower i mam problem ze sterami. Otóż bieżnia wchodzi luźno na rurę sterową, również na dolnym rozszerzeniu rury pozostaje z 1 mm luzu. A z tego co wiem to opór powinien być na tyle duży, że trzeba używać młotka ? Rama: Author Context 2009 stery: dołączane do ramy Ritchey Zero Logic Intel 1-1/8 widelec: RS Tora 318 SA (z demontażu z nowego roweru) Co mam zrobić - montować tak jak jest, rozejrzeć się za jakimś klejem do metalu czy poszukać innych sterów (wolałbym nie, bo miski już są w ramie) ?
kello Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Powinno byc tak, ze uzywasz mlotka, ale moze byc i tak, ze nie trzeba... upewnij sie ze bieznia jest calkowicie na koronie i rownolegle do niej bez zadnej szpary
adriansocho Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Jeśli stożek sterów siedzi luźno na zgrubienie rury sterowej, i to nie jest tak, że masz widelec do sterów 1" i stery 1 1/8", to zrób po prostu rozwiązanie "zrób to sam": wytnij z puszki po wiadomo czym pasek blaszki, owiń wokół zgrubienia i na to wciśnij stożek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.