DominikM Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Gdzieś ty ja znalazł za 250 ? http://www.allegro.pl/item712623915_sigma_lampa_pava_25_lux_mod_2009_xtrabike.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Przetestowałem Pave w terenie. Po pierwsze trzeba ją bardzo mocno ścisnąć na kierownicy, co by na serii dziur się nie przekręcała. Po drugie światło bardzo fajne, rzuca jakby dwa prążki, jeden oświetla to co najbliżej nas, a drugi słabszy to co dalej. Światełko miłe dla oka, tryb low w zupełności wystarcza na ulice, High już w teren. Mimo wszystko przydałaby się czołówka, w celu przyświecenie tego po bokach, jak i tych obszarów gdzie kierownica akurat nie patrzy(np zakrętów). Reasumując, jestem zadowolony, dzięki forumowicze za pomoc! Czołem widzę że wykorzystywałeś Pavę w terenie ja również mam zamiar jedynie co mnie boli to mocowanie. Moje Pytanie jest następujące: Jeśli chodzi o mocowanie do kierownicy czy spełnia założenia nie kręci się nie pęka przy dużych drganiach z jaką max prędkością da się jechać ? pozdrawiam Maks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 27 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 ma ktoś z was Sigmę Illux? dobra jest bo zastanawiam się nad kupnem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Na stronie http://www.light-test.info/ jest test lampki Sigma Pava. Tylko, że jest napisane: Sigma Pava, Luxeon Rebel - High, 4xNiMH Czyli, że jest to normalna Sigma czy przerobiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 gj5, to standardowa Sigma Pava - po prostu napisałem jaki led w niej siedzi i z czego była zasilana w czasie testów. Część lampek przy zasilaniu z akumulatorków świeci zdecydowanie słabiej niż przy zasilaniu z baterii - tutaj się tak nie dzieje, dlatego to zaznaczyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 To co w końcu jest lepsze? Bocialarka świeci lepiej jednak jest to ręczna robota...słyszałem coś o pękaniu szybek itd Lampki potrzebuję głównie na szose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Obecnie zdecydowanie lepiej pod względem ilości światła wypada Bocia 3.0. Poza przypadkiem, gdy koniecznie chcesz mieć lampkę na 4xAA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Jaką lepiej optykę wybrać? Da się ją zmienić już po zakupie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Standardowa jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Nadal nie wiem co wybrać...A co jest lepsze do przeróbek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Wyboru musisz dokonać samodzielnie, pavy nie przerobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micusek Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 A ja mam pytanie: bocialarka 3.0 - http://allegro.pl/item1155980667_bocialarka_3_0_350_lm_na_cree_xp_g_r5_zestaw_fv.html czy aurora XP-G - http://allegro.pl/item1159483665_aurora_cree_xpg_r5_350lm_mod_zestaw_na_rower.html Na stronie Dominika bocia wydaje się byc lepsza, ale .. ? Ma ktoś jakieś doświadczenia. Dodam, że obudowa aurory jest dużo ładniejsza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 A to mocowanie na rower dołączone do Bociejlarki jest na kierownice 32mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmxc Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Hej Mocowanie do Bocialarki spokojnie wejdzie na 32mm kierownicę. Mam kierę ok.30 mm i muszę mocno skręcać mocowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Właśnie się zastanawiam czy brać aurore czy bocia 3.0. Aurora troszkę tańsza, w komplecie ładowarka dwukanałowa i uchwyt na kierownice zamykany rzepem a nie "na słowo honoru", ale na tych zdjęciach światło jest dużo bardziej skupione i środek przepalony względem otoczenia, więc to co najważniejsze zdaje się za Bocialarką przemawiać. Głównie obawiam się tego uchwytu. Jeździł ktoś z tym porządnie w terenie? Nie chciałbym, żeby mi się w górach potoczyła w nocy w dół szlaku ;/ W razie czego można pewnie dokombinować jakieś zabiezpieczenie dużym o-ringiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Hej Mocowanie do Bocialarki spokojnie wejdzie na 32mm kierownicę. Mam kierę ok.30 mm i muszę mocno skręcać mocowanie Bocian mi napisał, że mocowanie jest na max 26mm. To jak to w końcu jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Ja właśnie dzisiaj zamówiłem Bocialarkę, lecz dołożyłem 20zł do uchwytu takiego jak jest ze Stork'iem w komplecie. Czyli można w nim latarkę obracać na boki i on pasuje na bank na 31.8mm. Uznałem, że jak już wykładam 240zł (z przesyłką) to mogę równie dobrze szarpnąć się na 260zł i będzie można zawsze wygodnie na boki świecić (jadąc z obładowanym z tyłu rowerem machanie kierownicą na boki nie jest takie wygodne jak bez bagażu...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Latarnia dzisiaj dotarła i nie mam już żadnych wątpliwości co do trzymania się jej w tym droższym uchwycie - nie wyobrażam sobie, żeby wypadła o ile się prosto w nią nie przywali o coś. Odnośnie tego podstawowego oczywiście wypowiadać się nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 No właśnie ja liczyłem na to, że dopłacam 20zł i dostane 2 uchwyt. Jeden do górala drugi do szosy. Dostałem tylko ten lepszy. Przekładanie go za każdym razem jest męczące. Wiecie czy można i gdzie kupić taki uchwyt do Bocialarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
josh Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 No właśnie ja liczyłem na to, że dopłacam 20zł i dostane 2 uchwyt. Jeden do górala drugi do szosy. Dostałem tylko ten lepszy. Przekładanie go za każdym razem jest męczące. Wiecie czy można i gdzie kupić taki uchwyt do Bocialarki? Uchwyt rowerowy do latarki Uniwrsalny uchwyt do latarki LED LENSER / FENIX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Nie polecam takich uchwytów jak wyżej i tych dodawanych do bacialarki. Miałem taki uchwyt i przy glebie latarka wypadła i potoczyła się pod koła drugiego bika który ją zgrabnie pogniótł. Z resztą nawet gleby nie trzeba, wystarczy skok z niewielkiej górki i latarka się bujnie do przodu. Teraz używam tego uchwytu z kierą 25,4mm i super stabilny. Jak się rozwali to kupię sobie droższy ale działający na tej samej zasadzie http://allegro.pl/it...atarki_led.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Co do uchwytu to dzisiaj się przekonałem, że nawet ten, do którego trzeba dopłacić jest badziewny. Jechałem szosą po dość dziurawej drodze i po prostu lampka mi wypadła, jestem ciekawy co to będzie na leśnej dziurawej drodze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Mi, na szczęście, bocialarka trzyma się świetnie w uchwycie - na miejskich dziurach, w nizinnych lasach i ostatnio w górach (choć teraz żałuję, że zjeżdżając ze szczytu śnieżnika nie miałem jej na kierownicy (leżała w plecaku bo poprzedniego wieczoru używałem jej na pieszo) - wtedy byłbym zupełnie pewny i spokojny, a tak to zasiałeś we mnie odrobinę zwątpienia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gj5 Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Przeanalizowałem jak to się stało i stwierdziłem, ze po prostu uchwyt był za słabo przymocowany. Mocowanie na tych dziurach się obróciło do dołu i lampka się wyślizgnęła. Ale i tak kupie sobie takie mocowanie: http://allegro.pl/item1173914798_masz_ulubiona_latarke_reczna_uchwyt_rowerowy_do.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczerb Napisano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Póki nie pomacam to nie uwierzę, że tego rodzaju uchwyt za 8zł (składający się z tak wielu części) będzie trwały i wytrzymały. Jestem zwolennikiem prostych konstrukcji bo są niezawodne i ten Led Lenser taki właśnie moim zdaniem jest - chociaż to stwierdzenie z mojej strony "nabierze mocy" dopiero do dłuższym użytkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.