Jasiek7557 Napisano 4 Sierpnia 2009 Napisano 4 Sierpnia 2009 Tak wiec po zaladwie niecalych trzech miesiacach od kupna roweru pekla mi linka od przerzutki tylnej(shimano Alivio). I teraz pytanie jaka linke kupic aby tym razem posluzyla chociaz jeden rok.
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2009 Musiała być bardzo marnej jakości, generalnie nawet te tanie potrafią wytrzymać sezon, a nawet więcej. Dobre są linki XTR'a moje już mają ponad 2 lata i nie ma problemów ani specjalnych oznak zużycia. Koszt ok 20zl. ale prawdę mówiąc ta http://www.allegro.pl/item694751441_clarks_linka_przerzutki_nierdzewna_od_bajkszop_com.html za 3,50 spokojnie da radę Pamiętaj tylko o założeniu końcówek aby się nie rozplątywała
Jasiek7557 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Napisano 4 Sierpnia 2009 Myslalem wlasnie nad ta linka XTR ale jest tylko czarna co by psulo kompozycje kolorystyczna mojego roweru(inne linki sa srebrne). A po drugie jest jakas grubsza niz inne linki srednice ma 1.6mm a zwykle maja 1.2mm wiec nie wiem czy bedzie pasowala to moich pancerzy. PS.Tak sie zastanawiam jakiej firmy kross montuje linki w swoich lvl A2.
accentinferno Napisano 4 Sierpnia 2009 Napisano 4 Sierpnia 2009 Ale czy to ważne. Jak tak bardzo ci zależy na dobrej lince to kup nierdzewną pokrytą teflonem i szlifowaną za 7.5zł i już. A tak na marginesie mi linka pęka średnio na 1500km czyli co miesiąc ale w przerzutce przedniej. Swoją drogą linka w przerzutce tylnej ma dużo łatwiejszy żywot nić w przedniej bo znosi dużo mniejsze obciążenia i jest zamocowana w sposób sprzyjający jej długiej żywotności ( inaczej niż w przedniej).
Jasiek7557 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Napisano 4 Sierpnia 2009 Ale czy to ważne. Jak tak bardzo ci zzależy na dobrej lince to kup nierdzewną pokrytą teflonem i szlifowaną za 7.5zł i już. A to ciekawe gdzie mozna taka kupic? Bo ja szukam i nie moge nic znalesc takiego w takiej cenie.
hudy Napisano 4 Sierpnia 2009 Napisano 4 Sierpnia 2009 @accentinferno: wyreguluj przerzutkę przednią jak należy @Jasiek: klik - linki teflonowane mają kolor czarny. Musisz zadowolić się szlifowaną
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.