Lukash Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam Mam rower Romet orkan. Są tam miski nabijane, czy da się zamontować w jakiś sposób korbę na kwadrat. Czy istnieje suport który by tam pasował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Według mnie nie... Kumpel ma ten sam rower i tak się zastanawialiśmy co z nim zrobić. Najlepiej to by było dorwać taką samą korbę, albo odkupić z takiego samego roweru. Tylko trzeba będzie poszukać na allegro czy gdzieś. P.s. A co znią się stało? Same łożyska dostanie się bez problemu, a z tego co patrzyliśmy to miski są zintegrowane z mufą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweu Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Jeśli Orkan ma taką samą mufę jak Wagant a wydaje mi się, że tak to jest pewna opcja opisana już na forum (post #24): LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Można dokupić gwintowaną ośkę z mocowaniem na kwadrat, do tej pory spotkałem się z dwoma słusznymi długościami tej ośki: 128 i 131 mm co dość skutecznie zawęża wybór mechanizmów korbowych - pasowało mi do tego tylko tanie Shimano TX-70/71 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sieciu Napisano 26 Października 2009 Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Ja wiem na ten temat tyle, że takie stare, rometowskie suporty tudzież korby są nadal w sprzedaży, to nie ma problemu aby je zdobyć. A jeśli chodzi o taką korbę, to niewiele skosztuje, ma blat 46T. Na tył dać 17T i wychodzi piękne ~2.70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.