Lukash Napisano 4 Sierpnia 2009 Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam Mam rower Romet orkan. Są tam miski nabijane, czy da się zamontować w jakiś sposób korbę na kwadrat. Czy istnieje suport który by tam pasował?
Patryke Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Według mnie nie... Kumpel ma ten sam rower i tak się zastanawialiśmy co z nim zrobić. Najlepiej to by było dorwać taką samą korbę, albo odkupić z takiego samego roweru. Tylko trzeba będzie poszukać na allegro czy gdzieś. P.s. A co znią się stało? Same łożyska dostanie się bez problemu, a z tego co patrzyliśmy to miski są zintegrowane z mufą.
paweu Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Jeśli Orkan ma taką samą mufę jak Wagant a wydaje mi się, że tak to jest pewna opcja opisana już na forum (post #24): LINK
moojmisiu Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Można dokupić gwintowaną ośkę z mocowaniem na kwadrat, do tej pory spotkałem się z dwoma słusznymi długościami tej ośki: 128 i 131 mm co dość skutecznie zawęża wybór mechanizmów korbowych - pasowało mi do tego tylko tanie Shimano TX-70/71
sieciu Napisano 26 Października 2009 Napisano 26 Października 2009 Ja wiem na ten temat tyle, że takie stare, rometowskie suporty tudzież korby są nadal w sprzedaży, to nie ma problemu aby je zdobyć. A jeśli chodzi o taką korbę, to niewiele skosztuje, ma blat 46T. Na tył dać 17T i wychodzi piękne ~2.70
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.