Skocz do zawartości

[Korba] Romet Orkan

Lukash

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam rower Romet orkan. Są tam miski nabijane, czy da się zamontować w jakiś sposób korbę na kwadrat. Czy istnieje suport który by tam pasował?

Napisano

Według mnie nie...

Kumpel ma ten sam rower i tak się zastanawialiśmy co z nim zrobić.

Najlepiej to by było dorwać taką samą korbę, albo odkupić z takiego samego roweru. Tylko trzeba będzie poszukać na allegro czy gdzieś.

P.s. A co znią się stało?

Same łożyska dostanie się bez problemu, a z tego co patrzyliśmy to miski są zintegrowane z mufą.

Napisano

Jeśli Orkan ma taką samą mufę jak Wagant a wydaje mi się, że tak to jest pewna opcja opisana już na forum (post #24): LINK

Napisano

Można dokupić gwintowaną ośkę z mocowaniem na kwadrat, do tej pory spotkałem się z dwoma słusznymi długościami tej ośki: 128 i 131 mm co dość skutecznie zawęża wybór mechanizmów korbowych - pasowało mi do tego tylko tanie Shimano TX-70/71

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ja wiem na ten temat tyle, że takie stare, rometowskie suporty tudzież korby są nadal w sprzedaży, to nie ma problemu aby je zdobyć. A jeśli chodzi o taką korbę, to niewiele skosztuje, ma blat 46T. Na tył dać 17T i wychodzi piękne ~2.70 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...