Flash3M Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Po tygodniu....jest ok, teraz tylko dopracowac szczgoly i bedzie bardzo ok. Mam wrazenie ze gdybysmy wrocili do poprzedniej wersji to by troche ''wiocha wialo'', z calym szacunkiem dla mieszkancow wiosek Na wioskach mają bardzo fajne szuterki.... może niektórzy się przyzwyczaili do nowego forum, ale ja jednak wolałbym stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 12 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Niestety, albo i stety - nie da rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Teraz zauważyłem, że można raportować prywatne rozmowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Dalej mam problem z wydłużeniem sygnatury, ciągle ten sam komunikat o ograniczeniu długości... A zmiany idą w dobrym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 LOL bo sygnatura już od dawna jest ograniczona ilością znaków... W starym forum też to było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 LOL Wymogi sygnatury Sygnatura może zawierać * dowolną ilość obrazków * dowolny rozmiar obrazków * dowolną ilość adresów URL * dowolną ilość linii To może warto pomyśleć o nie wprowadzaniu w błąd użyszkodników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Dowolnie pod warunkiem, że do 250 znaków A tak poważnie to domyślny tekst nowej wersji forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 premier2 a chciałbyś czytać czyjeś kilometrowe sygnatury a między nimi szukać postów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 15 Sierpnia 2009 Root Admin Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 gdzie to jest napisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Z tymi znakami to nie do końca jest "dobrze"- 250 znaków to może być 250liter, a również to może być 10liter z wycentrowaniem, pogrubieniem i linkiem. IMO lepsze by było ograniczenie wysokości sygnatury, np. 100-150px Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 15 Sierpnia 2009 Root Admin Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 a forum jest od dyskusji czy popisywania się sygnaturami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 gdzie to jest napisane? W edycji sygnatury w profilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 No jasne, że nie mam ochoty na czytanie tony sygnatur, zwłaszcza, że niektórzy lubią sporo przesadzić, ale jak zauważył creative1989, jeżeli człowiek pobawi się w formatowanie tekstu, to nagle okazuje się, że można mieć wpisane 30 znaków, a i tak przekraczam limit. Limit wysokości byłby zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, ponieważ daje faktyczną kontrolę i zapewnia czytelność w tematach... Oczywiście da się żyć tak jak jest teraz, ale jeżeli jest możliwość takiej zmiany, to przyłączam się do pomysłu creative1989 Mieciu dyskusja traci czasem czytelność, właśnie przez za długie sygnatury, ponieważ można stosować dowolną ilość linii. Jeżeli wpiszę 250 znaków jeden pod drugim, to ile wysokości będzie miała sygnatura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 W starym forum trzeba było wprowadzić jakieś ograniczenia mieliśmy do dyspozycji ilość znaków i tak też zrobiliśmy - lepiej mieć jakikolwiek zawór bezpieczeństwa niż nie mieć żadnego. Nowy skrypt ma dodatkowe ulepszenia w tej kwestii jak dozwolona ilość linii, rozmiary etc będzie to poprawione aby było bardziej "po ludzku" ale dajcie trochę czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d0cent Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Z ta dozwolona iloscia linii czy wysokoscia w pikselach to nie bardzo chyba da rady. Ilosc znakow w linii jest funkcja szerokosci okna przegladarki - tak wiec nalezaloby chyba zalozyc na sztywno ile jest znakow w linii - a to bez sensu bo wracamy do problemu kodu BB czy HTML, ktory pozera dozwolona ilosc znakow. Mozna mierzyc wysokosc sygnatury za pomoca pomiaru ilosci znakow konca linii - albo zalozyc dwa warunki - max 2 znaki konca linii i max 250 znakow.. Oczywiscie taki pomiar ilosci znakow konca linii nie okresla ilosci linii, kotre zostana wyswietlone, a jedynie ilosc akapitow. Wysokosc sygnatury w pikselach jest praktycznie nie do zmierzenia z poziomu serwera, a mierzenie za pomoca przegladarki i javascriptu mija sie z celem. W zasadzie to wypadaloby po prostu okreslic te 250 znakow i mierzyc je po wystripowaniu ze stringa sygnatury wszystki tagow HTML, BB czy innego ustrojstwa.. i proste i praktycznie i... powszechnie stosowane No ale tak jak powiedzial przedpisca - dajdzie ludziom troche czasu - wakacje sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Zauważyłem, że znów pojawiła się blokada po napisaniu postu, trzeba odczekać, by napisać kolejnego. Czy zostanie to zniesione czy znów wróciły stare gorsze czasy? I jeszcze jedno pytanie. Jak teraz wygląda sprawa ze statusami? Było tak: 0-50 Fresh meat 50-100 Amator 100-200 Pro 200-750 Maniak 750-1500 Stały bywalec 1500-3000 Master 3000-5000 Stary wyjadacz 5000+ Emeryt A dziś zauważyłem że jest coś takiego jak Kombinator. Jeśli można prosić o wyjaśnienie tego to będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 To jest ranga specjalna jak Spamer czy Oszust i mają ją tylko wybrani, zdaje się, że od Zlotu Forumowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 hehe bogus, a co? też chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Nie mówię, że chcę. Ciekawy jestem skąd się to wzięło i czemu akurat Kombinator. Mogę prosić o wypisanie wszystkich rang specjalnych i za co się je dostaje? P.S. Chceć to sobie mogę, ja ich nie przydzielam, wszystko zależy od Was. Sami oceniacie komu przyznać rangę a komu nie. A jak zasłużyłem to czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Zdefrauduj 16zł to dostaniesz rangę kombinatora, która bądź co bądź idealnie komponuje się z moim avatarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 To tylko ten kombinator doszedł z rang czy jeszcze cos innego? I jak to jest z tymi odstępami czasu między pisaniem kolejnych postów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Kombinatora dostałem ja i Nawrotek po akcjach na 1 zlocie forumowym. O tych właśnie akcjach było już głośno na forum i wszystko zostało powiedziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Sierpnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 No racja przypominam sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 We wcześniejszej wersji była możliwość wyświetlenia aktywnych tematów z dnia dzisiejszego, lub z 2 albo więcej dni, oprócz oczywiście tematów i odpowiedzi w nich od ostatniej wizyty. Czy można dodać takie małe udogodnienie do obecnej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Przylacze sie do ostatniej petycji, zawsze mozna bylo zobaczyc co sie dzialo na forum w 'ostatnim czasie'. To chyba jedyna rzecz jakiej mi brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.