Ludwik94 Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Widziałem ostatnio asete Alivio z 2007 roku za 27zł. Model 2009 kosztuje 43zł i tu moje pytanie. Dlaczego taka obniżka? Czy to jest spowodowany tylko starszym modelem czy też wersja 2007 była nieudaną i chcą się pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Kasety z zeszłych lat są po obniżkach no bo muszą je sprzedać. I czasami jest tak, że np. stara Alivio to teraźniejsza Acera, a nowa Alivio to stara Deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ceny kaset z poprzednich sezonów są tak niskie ponieważ gdy wchodzą nowe modele, zawsze mają coś zmienionego, przynajmniej trochę, czyli w cudzysłowiu można powiedzieć, że są ciut gorsze od swoich następców. Stare kasety zostają w sklepach i ciężko było by sprzedać kasetę z 2006 roku za 50 zł jeżeli na przykład w sąsiednim sklepie taka kaseta jest 3 lata młodsza i w tej samej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludwik94 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedź, naprawde dziękuje Powiedzcie mi prosze jeszcze czy warto kupić model 2007 za 27zł. Model 2009 kosztuje 43zł. Jeszcze musze wymienić łańcuch. hg-40 kosztuje 23zł a hg-50 43zł. Czy jest aż tak dużo róźnica? Chyba warto kupić 40 bo prawie 2 razy tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnum Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 warto kupic HG-40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludwik94 Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Masz jakieś doświatczenia z tym łańcuchem albo hg-50? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Masz jakieś doświatczenia z tym łańcuchem albo hg-50? No ale mowa akurat jest o kasecie. Trudno mi powiedzieć jak to jest z tymi łańcuchami bo nie miałem ani hg 40, ani hg 50. Co do kasety alivio mam model z 2007 roku w drugim rowerze i trzyma do dziś z łańcuchem pc 48. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludwik94 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Nikt nie miał tych 2 łańcuchów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.