onkiel Napisano 1 Sierpnia 2009 Napisano 1 Sierpnia 2009 witam, czy ktos uzywa tego swiatla i moze powiedziec jak sie spisuje. szukam czegos na kierownice do jazdy w miescie gdzie sa latarnie i sporadycznie sa miejsca gdzie trzeba doswietlic sciezke.przede wszystkim to chce byc widoczny dla innych, ale tak zeby mnie nie oslepialo mrygajace swiatlo wlasnej lampki. do tej pory uzywalem lampki authora A-D4WX ale jej waga i slaby system mocowania spowodowalo ze na wybojach sie wypina. kwota to max 50 zl z wysylka jesli sie da.
topi1995 Napisano 1 Sierpnia 2009 Napisano 1 Sierpnia 2009 Do tych warunków w których będziesz jeździł taka ci wystarczy
adii22 Napisano 31 Października 2009 Napisano 31 Października 2009 Też się noszę chęcią kupienia Sigmy Illux, jednak nie wiem jak ona działa w praktyce. Mianowicie, dobrze oświetla drogę? przez to stwierdzenie mam na myśli, że widać krawędź drogi, jakieś przedmioty w miarę przyzwoitej odległości, tak, żeby się dało zareagować. Może coś innego w tej cenie?
kubeq Napisano 25 Września 2010 Napisano 25 Września 2010 Sigmę Illux mam już około rok, spisuje się całkiem przyzwoicie, światło jest na tyle mocne, że spokojnie można o 3:00 do lasu wyskoczyć (sprawdzałem ). Oczywiście szału nie ma, jednak jak na tą cenę (na allegro ok. 35zł) - rewelacja. Atutem tej lampki jest na pewno to, że dobrze oświetla pobocze.
ugupu Napisano 27 Września 2010 Napisano 27 Września 2010 Jeśli Sigma Illux oświetla cokolwiek to albo Twój las o 3.00 w nocy jakiś jasny albo ja ślepnę, czego oczywiście wykluczyć nie można. Typowa lampka pozycyjna do roweru i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.