tomekr89 Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 witajcie, mam taki problem: wyciągnąłem przednie koło, założyłem z powrotem i hamulec zaczął przy przeciążeniach (np. zakręt) dzwonić; ośka piasty nie jest idealnie prosta, więc pomyślałem, że teraz muszę na nowo idealnie ustawić hamulec [do na nawo włożonego koła] i zrobiłem to; ustawiony jest idealnie, ale dzwoni nadal; wcześniej mimo miękkiego amora nie dzwonił.. co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Nie unikniesz dźwięczenia przy takiej tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 wcześniej nie dzwoniło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 No to miałeś jakieś szczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 kumpel ma z przodu i z tyłu 203 jakieś hydrauliki i też mu nie dzwoni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki19953 Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 może tarcza ci się minimalnie zkrzywiła i przy obciążeniu dzwoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 zrobiłem i już nic nie dzwoni! winę za wszystko ponosił gówniany amortyzator - wyjechały się widełki i tarcza była tak blisko metalowych zacisków, że przy przeciążeniach zahaczała o nie, przez co dzwoniło; zrobiłem podkładkę na ośkę i już nie dzwoni; nie polecam suntour'a xcr! ciągle mam z nim problemy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 To ty do xcr'a wrzuciłeś 203mm ?? No to powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil19950913 Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 czemu no to powodzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 bo producent do XCR zaleca maks 185mm tarczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 najlepsze jest to, że kross zmontował to tak fabrycznie o tym, że amor zmienię szybko wiedziałem już w dniu zakupu; tyle, że na razie mam inne wydatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paszko Napisano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Tomku masz raje bo byla montwana fabrycznie wlasnie polamalem tego xcr dzieki avidzie bb5 i tarczy 203 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekr89 Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Tomku masz raje bo byla montwana fabrycznie wlasnie polamalem tego xcr dzieki avidzie bb5 i tarczy 203 mm o kur.. nie strasz mnie! jakie były okoliczności? bo ja ciągle się boje, że mi się właśnie złamie.. chyba stypendium naukowe przeznaczę na amor.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.