jOOde Napisano 1 Sierpnia 2009 Napisano 1 Sierpnia 2009 nie chce narażać mojego sprzętu na zniszczenie a muszę matkę posadzić na trenażer - rehabilitaja nogi, zastanawiam się co zrobić żeby nie miała możliwości hamowania na nim?
sosna119 Napisano 3 Sierpnia 2009 Napisano 3 Sierpnia 2009 Hamulce tarczowe czy szczękowe? Jeśli te drugie to wystarczy w prosty sposób "rozpiąć" hamulec i po krzyku. Na tarcze taka prosta recepta nie przychodzi mi do głowy.
Schwefel Napisano 3 Sierpnia 2009 Napisano 3 Sierpnia 2009 Włóż jakiś drewniany klocek między klamkę i kierę.
Kaczor Dodgers Napisano 3 Sierpnia 2009 Napisano 3 Sierpnia 2009 Nie prościej powiedzieć i wytłumaczyć, że ma niczego nie ruszać na kierze... Zresztą nie widzę problemu bo co niby miało by się zniszczyć podczas hamowania na trenażerze. Koło się zablokuje, jedynie trochę rolka potrze po oponie. Jednak efekt tego tarcia prawie żaden.
jOOde Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Napisano 10 Sierpnia 2009 sosna119 szczękowe ale nie v-brake, wcale nie łatwe w regulacji, tragedia nie hamują prawie nic częściej się blokują i tak musze zmienić Schwefel Twoje rozwiązanie mi się najbardziej podoba Kaczor Dodgers pewny nie jestem że prawie żaden ale skoro tak twierdzisz to pewnie wiesz coś na ten temat ja wolę nie próbować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.