Skocz do zawartości

[teren] w jakim terenie ogólnie jeździcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Za dużo terenu u mnie z racji zamieszkania nie mam, a szkoda. Pow. puławski gm Kurów i żeby pośmigać troszkę w ciekawszych warunkach muszę ok 10-15km dojechać do parku kazimierskiego z którym nie jest najgorzej, kilka ciekawych wąwozów się znajdzie gdzie można przycisnąć, leśnych ścieżek itp raczej staram się kręcić w terenie, gdybym miał po asfalcie wiadomo kupiłbym kolarkę, ale mała wycieczka asfaltem nie zaszkodzi wiadomo, choć drażni mnie czasem zachowanie kierowców i ich trąbienie np gdy mają całą połówkę ulicy wolną :blush: ale jak jedzie taki ulica myśli ze jest panem heh(mowa o ulicach węższych wiadomo nie głównych krajówek) Na razie jestem na etapie badania okolicy i najlepszych ścieżek gdzie można bikiem jeździć, generalnie przygoda, gdzie nogi poniosą :P

Ja mieszkam w Berlinie, mogłoby się wydawać, że nie mam terenu, piachu błota itp, a jednak. Jadę ok 13 km rowerem asfaltem do lasu który kryje w sobie bardzo dużo niespodzianek np, znajduje się tam Teufelsberg czyli Diabelna Góra, można naprawde poszaleć. Czyli jeżdże lasy, asfalt i wszędzie gdzie sie da.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Do pracy to głównie po asfalcie, ale jak mam ochotę pośmigać rekreacyjnie to obieram kierunek las, ewentualnie polne drogi. Często jest też tak że jak chce dojechać do fajnych tras to parę kilometrów muszę przejechać asfaltem. Ale generalnie większą frajdę sprawia mi jazda w terenie

Ja zazwyczaj jeździłem w 75 % asfalt i 25 % las i inne bezdroża .

W tym roku pragnę więcej jeździć lasem .

Po lesie się jeździ super . Nie trzeba się tak przejmować czy czasami

jakiś pijany kierowca nie wiedzie w nas. I człowiek mniej się truje

w lesie bo na drodze to multum spalin jest ;) .

:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...