daniol Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Witam mam problem ze znalezieniem odpowiedniej dla siebie ramy do 1500. Mój wzrost to 188 a waga 80. Jeżdżę xc/maratony. Myślałem nad scott scale 40 2009. Czy za ta cenę mogę znaleźć coś lepszego?? Z góry dzięki.
Patriota Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 cube reaction ostatnio wygrała jakiś test zagraniczny. Rama ta jest najsztywniejsza później był scal 40 a np XTC gdzieś daleko szukam po internecie wyników ale nie moge znaleźć
smeagul Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Ja poleciłbym przeczytać artykuł w bikeBoardzie ze zwróceniem uwagi na ramy. I jeśli bikeBoard jest rzetelnym źródłem opinii to geometrycznie rama Scale 40 i XTC jest porównywalna, Scott cięższy, a Giant sztywniejszy. W podsumowaniu, według ich opinii rama Giant XTC jest lepsza.
mwegrzyn Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Wyniki pomiaru sztywności bocznej . Dotyczy to najwyższych modeli aluminiowych danych producentów .
Patriota Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Ja proponuje by MR i BB nie były biblią ponieważ tam często są zawyżone. A rama XTC nie jest jakimś cudem.
Patriota Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 myśle że ciekawą ramą był by właśnie cube albo radon. Ramy takie jak XTC albo scale były cudne ale w 2007 roku
mwegrzyn Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Chodzi o to aby świadomie korzystać z dostępnych informacji . W tym przypadku informacja o sztywności podczas nacisku na korby jest bardzo ważna , ale nie jest to jedyny parametr który bierze się pod uwagę . Ważne jest geometria ramy oraz waga , jak również marka designe itd. Ale faktem jest że dużo było stękania na forum że Scale ciężki i w ogóle nie wart uwagi , i nagle okazuje się że notuje wysoki wynik co do sztywności. I teraz kiedy ktoś się zastanawia czy kupic jedną czy drugą rame może korzystać z takiej informacji i samemu zdecydowac co dla niego jest wazniejsze .
Rulez Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Wyniki pomiaru sztywności bocznej .Dotyczy to najwyższych modeli aluminiowych danych producentów A czy wsztstkie mierzone ramy były w tym samym rozmiarze ? Scale tegale - ciężki i wzsystko na temat, przecież to nie jest rama zawodnicza, tylko korzystająca z loga firmy, żaden poważny zawodnik na takiego klocka nie wsiądzie, no i oczywiście jakże ważna kwestia geometrii i w tej kategorii Cube jest taki sobie ... Witam mam problem ze znalezieniem odpowiedniej dla siebie ramy do 1500. Mój wzrost to 188 a waga 80. Zastanów się na Centurionem Light 20" http://www.twomark.pl/index.php?s=produkty...p;producent=906
mwegrzyn Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Hehehe Rulez widze że ty nawet na czarne powiesz białe Żaden poważny zawodnik nie wsiądzie na aluminiową ramę ! Tak że te ramy są do amatorskiego sportu ! Test rowerów w rozmiarach 17 lub 18 cali w zależności od producenta .
Patriota Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Na aluminiowej ramie zdobyto brązowy medal w XC w kielcach. A Najlepszy junior młodszy w polsce jeździł na aluminiowym luku do lipca. Tak że ramy alu nie są złe a wiadomo jak ktoś ma kase to kupuje carbon Tyle że scale albo xtc jest lepszy od carbonu słabego.
Patriota Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Przypomniało mi sie że w rower.com.pl jest na sprzedaż rama carbon za 1500zł z kellysa mobster
Rulez Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 A Najlepszy junior młodszy w polsce jeździł na aluminiowym luku do lipca. A czy aluminiowy Look waży tyle co kloc Scott Dlaczego nie warto Cube ... bo np. Centurion ma bardziej przyjazną geometrię Więc po co sie pchać w ... przereklamowane marki
Marc1n Napisano 1 Sierpnia 2009 Napisano 1 Sierpnia 2009 A gdzie ten Kellys karbonowy, bo ja go tam nie widze?
egpaulus Napisano 1 Sierpnia 2009 Napisano 1 Sierpnia 2009 Węglowy Mobster części na handel i spokojnie mieścimy się w limicie:)!
corsarz Napisano 1 Sierpnia 2009 Napisano 1 Sierpnia 2009 Ja też "ostrzyłem zęby" na scale tyle że 30 lub 35 tj. z karbonową ramą. Jednak ceny scotta w tym sezonie ze wzglęu na kurs euro są raczej odstraszające. Wybór padł na Meridę - rama MATTS HSF 3000-V link Fajna rama z geometrią zbliżoną do scale. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.