Skocz do zawartości

[ból] tylnej-wewnętrznej części ud

roofoos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Ponieważ mój sezon w rowerowanie jest ostatnio ubogi, sezon zbliża się dla mnie ku końcowi mam pytanko, zw bardziej z siłownią:

ćwicząc przysiady ze sztangą (lub bez, ale to w znacznie wiekszej ilości), lub wykroki z wejściem na stopień, po kilkunastu powtórzeniach czuje potworne kłucie w tylnej części uda, tak bliżej wewnętrznej ich strony.

Rozgrzewkę robię zawsze solidną, wygląda na to że obciążenia są zbyt duże - co ciekawsze - wynoszą one 20kg- gryf. Głębokość robienia przysiadów nie ma znaczenia- tak jakby te mięśnie uda były uczulone na ten ruch :/ Na 'wyścigówce' czyli maszynie do wyciskania ciężarów siedząc ćwiczę ciężarami powyżej 150kg 3 serie po 10-12 powtórzeń i nic - mięsień jest z pewnością mniej dociążony ale nadal pracuje przecież.

Ktoś wie co jest grane?? Miałem przykrą kontuzje w maju i chciałem sobie wzmocnić tylne części ud bo zerwania zazwyczaj są spowodowane słabszą tylną częścią uda no ale za cholerę się nie daje. Przyznaję też- nie jestem zbyt cierpliwy w tym temacie :/

Oczywiście na rowerze - zero problemów z tym miejscem.

Ktoś ma podobne doświadczenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...