Skocz do zawartości

[naped] Strzela łańcuch

xBoskiRomanx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie . Wczoraj zmieniłem na nowy łańcuch i zaczęły się moje problemy , na każdej przerzutce jaka wrzucę mi przeskakuje łańcuch ?

dlaczego ?

Naped to :

- Łańcuch Shimano HG 50 ( nowy )

- Tarczka przy korbie Shimano M9 N-32 (bd stan)

- Kaseta Shimano CS-HG30-8L (bd stan)

- Napinacz Shaman Racig (bd stan)

- przerzutka tył Shimano Acer RD-M340

A Tu są fotki całego napędu :

To jest zdjęcie gdy przerzutka włączona jest na 1

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/026a544036e7aa15.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea378ff4d3435672.html

Z góry dzięki i pozdrawiam xBoskiRomanx

Miałem podobny problem, jednak on dotyczył przełożen z których najczesciej korzystałem po wymianie łancucha, przerzutki tylnej nie regulowałem, pierwsze 20km było męczące na tym łańcuchu, byłem strasznie zly ze go zmieniłem, ale po 60km jak ręką odjął nic sie nie dzieje, obecnie przejechane ponad 100km a na starym łańcuchu zrobiłem tylko 650+ (wskazania z licznika). Mam tą samą kasetę co Ty, łańcuch wymieniłem na Wippermann Connex 800

Mi się tak działo jak miałem w jednym miejscu zbyt mocno zbity łańcuch. Odwróć rower, i powoli obracaj pedałami, to pewno zobaczysz gdzie przeskakuje. Jeśli cały czas tym samym miejscu, (łańcucha) to masz źle zbity, możesz popróbvować lekko rozgiąć okoliczne ogniwa.

Dokładniej możesz to sprawdzisz jak zdejmiesz łańcuch, powoli przeciągać go po śrubokręcie, lub czymś innym cieńkim, tak by był duży kąt. Jeśli jest gdzieś źle zbity łańcuch, to z pewnością to zobaczysz.

Acz, jak łańcuch jest nowy, to pewno zamocno go zbijasz,kiedy go montujesz...

Kaseta wygląda na raczej dobrą jeszcze. A jak przeskakuje na każdym biegu, to zapewne będzie to łańcuch

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...