lospablos Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Cześć! Mam problem, bo kupiłem na szybko spinkę w sklepie i powiedziano mi, że to jest do dziewiątki a okazało się że to jednak ósemka założyłem ją i widać troszkę luzu, ale po przejechaniu jakichś 50 km nie czuję, żeby to przeszkadzało. Nie jestem pewny czy mogę tak jeździć czy lepiej kupić drugą spinkę tyle że sprawdzić na miejscu czy na bank to jest dziewiątka? pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Lepiej kup druga spinkę i upewnij się że jest do 9. Kumpel miał tą samą sytuację co ty, że mu sprzedano spinkę do 8 a łańcuch miał 9. No i łańcuch mu nie trybił jak powinien. Założył spinkę odpowiednią i było już OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grynio Napisano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja mam łancuch deore 9 i mam spinke shimano na 8 ale nie czuje jakiś problemów.. przejechałem juz na tym łancuchu duzo kilometrow i wszystko działa idealnie... biegi wchodzą tam gdzie moja. nic nie skacze.. jeśli masz jakiś luz to wymień.. albo kup spinke na 9 i woź ją zawsze przy sobie na wypadek rozpiecia sie 8, a puki spina 8 działa to niech działa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.