eMule14 Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Witam! Mam pytanie co do grupy slx. Zamierzam kupić w zimie cały napęd i tak się zastanawiam naco by przejść. Jako że grupa slx już jest od ponad roku, to z pewnością ktoś już ma korbę kasetę i przerzutkę przednią( jestem szczęśliwym posiadaczem tylnej ^^,). Jesteście zadowoleni z zakupu? Jakie są wasze odczucia i czy polecanie?Przy mojejwdze 52 kg chyba nie będzie problemów co do sztywności tych elementów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Co do napędu (osobiście jeżdżę na SRAMie) proponowałbym korbę SLX, kasetę XT (5 zębatek na pająku LINK), przednią przerzutkę SLX/XT, manetki XT (SLX od Deore są lepsze tylko pod względem odkręcania ekranów, praca już jest ta sama LINK) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelK Napisano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam! Mam pytanie co do grupy slx. Zamierzam kupić w zimie cały napęd i tak się zastanawiam naco by przejść. Jako że grupa slx już jest od ponad roku, to z pewnością ktoś już ma korbę kasetę i przerzutkę przednią( jestem szczęśliwym posiadaczem tylnej ^^,). Jesteście zadowoleni z zakupu? Jakie są wasze odczucia i czy polecanie?Przy mojejwdze 52 kg chyba nie będzie problemów co do sztywności tych elementów . Hej! W październiku 2008 nabyłem korbę SLX 175mm. Na dziś przebieg korby wynosi 5900km. Kobrba chodzi bardzo ładnie, jest bardzo sztywna. Ja jeżdżę z dość dużą kadencją, więc przy moim stylu jazdy nie grozi jej jakieś szczególne zginanie a jeżdżę dość dużo. Ja ważę 65kg, więc przy Twojej wadze korba będzie bardzo lekko obciążąna Początkowo miałem wątpliwości co do suportu, bo opinie użytkowników odnośnie słynnego HT II nie były pochlebne. Pewnie to kwestia egzemplarza, dokładności wykonania i spasowania elementów suportu. Ja jestem zadowolony. Mój suport dotychczas chodzi pięknie. Moja rada: jeśli nie spieszy Ci się z zakupem to poczekaj do zimy, wtedy ceny części powinny pójść w dół. Dla informacji powiem, że ja za swoją korbę w październiku 2008 dałem 270zł A szczerze mówiąc jest to najlepszy zakup części do roweru, jaki udało mi się do tej pory zrobić. A w tym roku również w zimie przymierzam się do zamiany napędu z 8- na 9-cio rzędowy i również rozważam grupę SLX. Swoją dobrą opinię już mam na podstawie pracy korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.