Skocz do zawartości

[napęd]korba slx,kaseta,przerzutka

eMule14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie co do grupy slx. Zamierzam kupić w zimie cały napęd i tak się zastanawiam naco by przejść. Jako że grupa slx już jest od ponad roku, to z pewnością ktoś już ma korbę kasetę i przerzutkę przednią( jestem szczęśliwym posiadaczem tylnej ^^,). Jesteście zadowoleni z zakupu? Jakie są wasze odczucia i czy polecanie?Przy mojejwdze 52 kg chyba nie będzie problemów co do sztywności tych elementów :).

• 2 tygodnie później...

Witam!

Mam pytanie co do grupy slx. Zamierzam kupić w zimie cały napęd i tak się zastanawiam naco by przejść. Jako że grupa slx już jest od ponad roku, to z pewnością ktoś już ma korbę kasetę i przerzutkę przednią( jestem szczęśliwym posiadaczem tylnej ^^,). Jesteście zadowoleni z zakupu? Jakie są wasze odczucia i czy polecanie?Przy mojejwdze 52 kg chyba nie będzie problemów co do sztywności tych elementów :).

Hej! W październiku 2008 nabyłem korbę SLX 175mm. Na dziś przebieg korby wynosi 5900km. Kobrba chodzi bardzo ładnie, jest bardzo sztywna. Ja jeżdżę z dość dużą kadencją, więc przy moim stylu jazdy nie grozi jej jakieś szczególne zginanie a jeżdżę dość dużo. Ja ważę 65kg, więc przy Twojej wadze korba będzie bardzo lekko obciążąna :huh:

Początkowo miałem wątpliwości co do suportu, bo opinie użytkowników odnośnie słynnego HT II nie były pochlebne. Pewnie to kwestia egzemplarza, dokładności wykonania i spasowania elementów suportu. Ja jestem zadowolony. Mój suport dotychczas chodzi pięknie.

Moja rada: jeśli nie spieszy Ci się z zakupem to poczekaj do zimy, wtedy ceny części powinny pójść w dół. Dla informacji powiem, że ja za swoją korbę w październiku 2008 dałem 270zł:) A szczerze mówiąc jest to najlepszy zakup części do roweru, jaki udało mi się do tej pory zrobić. A w tym roku również w zimie przymierzam się do zamiany napędu z 8- na 9-cio rzędowy i również rozważam grupę SLX. Swoją dobrą opinię już mam na podstawie pracy korby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...