insideee Napisano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Nie zastąpione hamują nawet w błocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Czy jest sens zmieniać klamki na oryginalne Hayes ? ( http://www.allegro.pl/item667654196_hayes_...super_cena.html ) Czy poprawi się modulacja zakładając, że te co mam to jakiś low-end ? Kupiłem Marina z mechanikami MX-4, ale klamki jakoś noname'owo wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mam pytanko a propos Heyes'ów MX-4 - czy to, że przy hamowaniu przy większej prędkości ( ~40 km/h ) pojawia się efekt jak przy włączonym dynamie toczącym się po oponie; tj. lekkie -"przeskakiwanie"/"terkotanie" - to norma ? ( wiem - dziwne porównanie ale dobrze oddaje to co się dzieje ) PS występuje tylko w przypadku przedniego hamulca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 8 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Raczej normalne, tarcza się grzeje itp. W MX-2 mam podobny efekt. Za niedłogo zmieniam tarcze na rozmiar większe i w dodatku lżejsze, zobaczymy co będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Dzięki, MX-2 to chyba coś b.podobnego do MX-4, także czuję się lekko uspokojony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Podobne, z tą różnicą, że MX-2 ma zacisk monolityczny, a MX-4 nie. Jeździł ktoś z was na MX-2 z tarczą 180 mm i 160 mm i ma jakieś porównanie co do siły hamowania? Czy znacząco się zmieniła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Mam te hamulce (Hayes MX-2), przjechałem już 8615 km, klocki nadal te same i mam wrażenie, że wytrzymają drugie tyle jeszcze. Na mokrym czy błocie działają poprawie, jedyne co to przód nie jest tak prostko coś ustawić w moim przypadku, żeby zatrzymywał w miejscu od razu (tarcza 160). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 18 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2009 (edytowane) Kwestia ustawienia, ja siedząc na siodełku jestem w stanie przy hamowaniu podnieść tylne koło. Ostatnio w zacisku zaczął mi się wyrabiać gwint od śruby trzymającej linkę. Już raz musiałem ją przegwintować większą śrubą i teraz obawiam się, że jak odkręcę linkę to już w ogóle nie da rady tego dokręcić. Jak wszystko dobrze pójdzie to do mojego rowery trafią Avidy BB7. Edytowane 18 Października 2009 przez bogus92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 (...)Jak wszystko dobrze pójdzie to do mojego rowery trafią Avidy BB7. Świetny wybór, polecam z własnego doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tu. Jak myślicie czy ten hamulec jest wart swojej ceny: http://allegro.pl/item1000016402_hayes_mx4_mx_4_klamka_tektro_uzywany_mx2_mx_2.html ?? proszę o szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Warty swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 dzięki Boguś , ale trafiłem na okazje bb5 i to właśnie ten hampel zakupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 widze że temat od 2008r, zapytam jeszcze raz, zakupił ktoś w tym roku te MX'y-2? zastanawiam się czy kupić mx'y czy może hydrauliki: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_Hydrauliczny+hamulec+tarczowy+DEORE+BR-L-M595+2010.html?PT=53148791&PZTA=8&HNT=T&PD=53010574&WSZDZ=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi