twmax Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Witajcie Szukam osób z okolic Poznania (do 20 km) celem pożyczenia na 15min przedniego koła pod tarczę 160. Rowerek wchodzi mi w wibrację przy przekroczeniu 30km/h i puszczeniu kierownicy. Nie jestem pewien czy to jest wina rozcentrowanego koła czy może braku geometrii ramy. Oponę sprawdzałem stery także. Jest to tzw efekt shimmy znany motocykli. A wygląda mniej więcej tak: z tym że tutaj wywołany jest przez kierowcę a u mnie wywoływany jest samoczynnie po przekroczeniu 30km/h Potrzebuje przednie koło dzisiaj lub jutro. Może ktoś poratować ? pozdrawiam Maks
widzim Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 jutro tzn. w sobotę możemy się gdzieś spiknąć i sobie sprawdzisz
twmax Napisano 31 Lipca 2009 Autor Napisano 31 Lipca 2009 jutro tzn. w sobotę możemy się gdzieś spiknąć i sobie sprawdzisz Sobota będzie ciężko robie pierścień moze w niedzielę ? pozdrawiam MAX
twmax Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Napisano 2 Sierpnia 2009 ok o której i gdzie ?? Dzięki za chęci niestety nie udało mi się dzisiaj znaleźć czasu a jutro rowerek idzie do kolejnego serwisu. Tak więc na razie temat wstrzymany do odwołania. Ponoć we wtorek mają coś więcej wiedzieć. Jeszcze raz przepraszam za kłopot i do zobaczenia na szlaku. pozdrawiam MAX
twmax Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Napisano 4 Sierpnia 2009 Rowerek w kolejnym serwisie. Był już u Rybczyńskiego teraz jest w Suchym Lesie (2kola) zobaczymy mam nadzieje że nie usłyszę gadki w stylu że te typy tak mają. Pozdrawiam MAX
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.