miki19953 Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 jak w temacie mam problem z tymi hamplami wiem że są wadliwe. Mój problem jest taki nie wiem jak to się stało ale poluzowały mi się te dwie śrubu na zacisku trzymające jedną połÓwke zacisku z drugą i zaczĄł wylewać się olej dokręciłem te śruby na max a itak jak wcisnĘ hamulec to zaczyna się minimalnie wylewać olej. Proszę o pomoc! z miejsc zaznaczonych na zdjęciu są te małe wycieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polonez15 Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Widziałeś w moim poście, w tym samym miejscu masz nieszczelność. O-ring w środku zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 No jak się same rozkręciły (co jest możliwe, ale nie powinno mieć nigdy miejsca - moim zdaniem podchodzi to pod wadę fabryczną) i teraz dokręciłeś na maxa to się nie dziwie, że cieknie, bo prawdopodobnie o-ring jasna cholera strzeliła jeśli się przekrzywił lub wpadł pomiędzy połówki zacisku - pomijając wspominaną przez poloneza wadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki19953 Napisano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 czyli jak to wada fabryczna to powinni mi to wymienićza free??? ile na to trzeba czekać bo muszą to chyba wysłać do shimano ten hamulec. aha zapomniałem dodać że na rowerek mam jeszcze 1,5 roku gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.