KeenJow Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Mam pytanie : czy jak zamienie swoj obecny zużyty napęd w postaci : Korba : Suntur 42T kwadrat + suport Przerzutka przednia TY-10 Przerzutka tylnia : Acera 8-rzedowa Lancuch : HG30 Kaseta : HG30 Klamko - Manetki: Standard dla Acery chyba 3/8 pod V-brake Na naped : Korba : Deore Hollowtech II FC-532L Kaseta : Alivio CS-HG50-8I Lancuch : HG50 Przerzutki Przod : Deore FD-M530 Przerzutki Tyl : Deore RD-531 Ze starymi manetkami To poczuje jakas znaczna roznice w komforcie i trwalosci korzystania z napedu/roweru ? Czy wzglednie musialbym tez wymienic manetki na np. : Klamko-manetki : ST-530-L Kaseta : Deore CS-HG50-9 Lancuch : CN-HG73 lub HG50 Nie ukrywam ze wiaze sie to wszystko z kosztami ktore dorownuja wartosci mojego calego roweru z dniu zakupu i ktore bedzie mi ciezko przebolec jezeli nie bedzie naprawdę warto.
zydek008 Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Myślę że na pewno poczujesz ponieważ acera a deore to inna półka trwałość na pewno zauważysz a przełożenia na pewno będą lepiej wchodzić :D:D:D polecam deore
Mod Team Odi Napisano 30 Lipca 2009 Mod Team Napisano 30 Lipca 2009 Z mojego doświadczenia trwałość będzie podobna. Natomiast różnicę w działaniu odczujesz na pewno bo jest to wyższa grupa, a drugi powód to wymiana ze starego na nowe, które musi chodzić dobrze Manetki też najlepiej wymień bo te które masz są kiepskie a po przesiadce na Alivio nawet z przed paru lat odczujesz dużą poprawę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.