KeenJow Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Mam pytanie : czy jak zamienie swoj obecny zużyty napęd w postaci : Korba : Suntur 42T kwadrat + suport Przerzutka przednia TY-10 Przerzutka tylnia : Acera 8-rzedowa Lancuch : HG30 Kaseta : HG30 Klamko - Manetki: Standard dla Acery chyba 3/8 pod V-brake Na naped : Korba : Deore Hollowtech II FC-532L Kaseta : Alivio CS-HG50-8I Lancuch : HG50 Przerzutki Przod : Deore FD-M530 Przerzutki Tyl : Deore RD-531 Ze starymi manetkami To poczuje jakas znaczna roznice w komforcie i trwalosci korzystania z napedu/roweru ? Czy wzglednie musialbym tez wymienic manetki na np. : Klamko-manetki : ST-530-L Kaseta : Deore CS-HG50-9 Lancuch : CN-HG73 lub HG50 Nie ukrywam ze wiaze sie to wszystko z kosztami ktore dorownuja wartosci mojego calego roweru z dniu zakupu i ktore bedzie mi ciezko przebolec jezeli nie bedzie naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Myślę że na pewno poczujesz ponieważ acera a deore to inna półka trwałość na pewno zauważysz a przełożenia na pewno będą lepiej wchodzić :D:D:D polecam deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 30 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Z mojego doświadczenia trwałość będzie podobna. Natomiast różnicę w działaniu odczujesz na pewno bo jest to wyższa grupa, a drugi powód to wymiana ze starego na nowe, które musi chodzić dobrze Manetki też najlepiej wymień bo te które masz są kiepskie a po przesiadce na Alivio nawet z przed paru lat odczujesz dużą poprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.