MTBZieleniec Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Świetna trasa, przyjazna atmosfera, dobra zabawa, ponad 200 uczestników i „ambitna” pogoda, której stawiliśmy czoła – tak możemy podsumować ubiegłoroczne I Otwarte Mistrzostwa Dolnego Śląska w Maratonie MTB im. Artura Filipiaka „Fisha”. Patronem imprezy, już po raz drugi, jest eurobank. W tym roku zawody odbędą się w niedzielę 23 sierpnia 2009 roku w Zieleńcu niedaleko Dusznik Zdroju. W planie mamy kilka zmian – po pierwsze liczymy na słoneczną pogodę i jeszcze większą ilość uczestników. Dodatkowo oprócz wyścigu im. Artura Filipiaka odbędzie się wyścig o tytuł Mistrza/ Mistrzyni Polski Bankowców, w którym udział mogą wziąć wszyscy pracownicy sektora finansowego. Walka o tytuł pierwszego Mistrza Polski Bankowców rozegra się na trasie w wersji MINI 30 km. Dodatkowo zostaną rozegrane następujące klasyfikacje: Otwarte Mistrzostwa Dolnego Śląska Memoriał im. Artura Filipiaka w Maratonie MTB Przewidziany jest również festyn sportowy, podczas którego prezentowane będą materiały edukacyjne na temat zapobiegania oraz wczesnego wykrywania nowotworów Po ubiegłorocznym sukcesie, chcemy stworzyć cykliczną imprezę, która nie tylko upamiętni „Fisha”, ale również przyczyni się do propagowania walki z chorobami nowotworowymi i zjednoczy wszystkich bankowców, którzy razem staną na starcie wyścigu, stworzonego specjalnie dla nich. „Pierwsze koty za płoty” W roku 2008 mimo chłodu i deszczu na starcie stanęło 265 zawodników z Polski i Czech. Ryszard Szurkowski, najsławniejszy polski kolarz, był „starterem” i patronem honorowym imprezy. Przy piosence „Rower” nagrody wręczał jej autor - Lech Janerka. Towarzyszyli mu Rafał Jurkowlaniec, wojewoda dolnośląski, który również startował w maratonie, Edward Kondratiuk, wiceburmistrz Dusznik Zdroju oraz Łukasz Chojnacki, prezes eurobanku – głównego sponsora imprezy. Mistrzowie otrzymali po tysiąc złotych, a zdobywcy pozostałych wysokich miejsc - sprzęt fotograficzny i sportowy oraz odzież sportową. Spełnijmy marzenia Artura Artur Filipiak „Fish” był informatykiem i miłośnikiem kolarstwa w wielu jego odmianach, zmarł po ciężkiej chorobie w listopadzie 2007 roku. „Fish” był twórcą BikeBrothera, serwisu dla rowerzystów, który funkcjonuje do dziś. Jednym z kolejnych planów Artura było przygotowanie imprezy rowerowej w rodzinnych stronach – Dusznik Zdroju. Artur nie zdążył z planami – zrobili to jego przyjaciele i rodzina. Artur w eurobank pracował kilka lat jako informatyk. Ekipa eurobankowców, na czele z prezesem, stanęła w ubiegłym roku na starcie Maratonu, w specjalnie zaprojektowanych, czerwonych koszulkach. Szczegóły i zapisy na stronie: www.memorial.bikebrother.pl Dodatkowe informacje: Aneta Augustyn – aneta.augustyn@wp.pl
ghost007 Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 W zeszłym roku przegapiłem, a słyszałem, że było fajnie. Zresztą w zeszłym roku spędziłem 10 dni w Zieleńcu na zgrupowaniu i wiem, że jest gdzie pojeździć W tym roku przyjadę na pewno - już jestem zapisany.
me.wa Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 bylem w zeszlym roku i bylo fajnie fakt ze troche zimno. polamalem tam swoja x9 i wieksza czesc trasy jechalem na singlu 32x17, bylo ciezko
marcincin Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 ...Walka o tytuł pierwszego Mistrza Polski Bankowców rozegra się na trasie w wersji MINI 30 km. ... W regulaminie na stronie maratonu jest napisane Mistrzostwa Polski Bankiwców w Maratonie MTB ze startu wspólnego zostaną rozegrane zgodnie z przepisami PZKol w klasyfikacji indywidualnej. Zwycięzcami w kategorii OPEN zostaną zawodniczka i zawodnik, którzy pokonają trasę maratonu w najkrótszym czasie. Kobiety na dystansie MINI, mężczyźni na dystansie MEGA. Bankowcy dadzą radę przejechać MEGA
MTBZieleniec Napisano 30 Lipca 2009 Autor Napisano 30 Lipca 2009 Regulamin na stronie maratonu zostanie poprawiony - wyścig będzie na trasie MINI, ale dziękujemy za wiarę w bankowców
marcincin Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 A jest możliwość startu w MEGA z klasyfikacją w Mistrzostwach Bankowców - z tego co widziałem to trasa MEGA jest prawie podwójną pętlą MINI ? Do klasyfikacji MB można by było uwzględniać międzyczas z mety MINI (nie wiem czy będą techniczne możliwości pomiaru).
MTBZieleniec Napisano 31 Lipca 2009 Autor Napisano 31 Lipca 2009 Bankowcy jadą tylko w wersji MINI - jedną pętle. Wyścig Bankowców i Memoriał to jeden wyścig więc przejeżdzająć od razu dwie pętle można zdobyć dwa tytuły
Orzech89 Napisano 1 Sierpnia 2009 Napisano 1 Sierpnia 2009 Jeśli wyleczę do tego czasu kontuzję, to będę !
MTBZieleniec Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Napisano 5 Sierpnia 2009 Bardzo serdecznie zapraszamy i prosimy o przekazywanie wiadomości znajomym. :-) Pozdrawiam
ew_a_ Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Ja też będę, już się nawet zapisałam w tamtym roku przegapiłam niestety
Gość BarteX88 Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 I jak poszło ? Ja też w zeszłym roku nie byłem, a w tym poszło całkiem całkiem, 23 open i 13 M2 na mega. W końcu zero kapci ale wciąż spada mi łańcuch (chyba będę go skracał aż nic nie zostanie)
ghost007 Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Ja byłem 12 w open i 6 w M2 ale ile się musiałem naprosić żeby mnie łaskawie w wynikach uwzględniono! Porażka totalna! Na wyniki trzeba było czekać wieczność chociaż było tylko ok 400-500 zawodników, a jak je dali to wpisali mnie na mini!!! Później szukali, wymyślali, tłumaczyli i w końcu wpisali mnie tam gdzie trzeba z łaski. Cała reszta była ok. Jedzenie na bufetach, ostatni bufet, wysokość opłaty startowej możliwość umycia roweru itp. itd. Jedyne co to strzałki mogły by być widoczne bo tych (czarne delikatne kontury na żółtym tle) nie było widać i jak widziałem żółtą kartkę to zwalniałem żeby się przyjrzeć gdzie tu pojechać Co do trasy to jak dla mnie trochę płaska, dużo takich płaskich zjazdów na których trzeba kręcić, a to nie dla mnie no ale tutaj to już indywidualna sprawa. Ogólnie jeżeli w przyszłym roku inna firma będzie obsługiwać pomiar czasu to przyjadę.
maryjka Napisano 24 Sierpnia 2009 Napisano 24 Sierpnia 2009 Ja byłem 12 w open i 6 w M2 ale ile się musiałem naprosić żeby mnie łaskawie w wynikach uwzględniono! Porażka totalna! Na wyniki trzeba było czekać wieczność chociaż było tylko ok 400-500 zawodników, a jak je dali to wpisali mnie na mini!!! Później szukali, wymyślali, tłumaczyli i w końcu wpisali mnie tam gdzie trzeba z łaski. Cała reszta była ok. Jedzenie na bufetach, ostatni bufet, wysokość opłaty startowej możliwość umycia roweru itp. itd. Jedyne co to strzałki mogły by być widoczne bo tych (czarne delikatne kontury na żółtym tle) nie było widać i jak widziałem żółtą kartkę to zwalniałem żeby się przyjrzeć gdzie tu pojechać Co do trasy to jak dla mnie trochę płaska, dużo takich płaskich zjazdów na których trzeba kręcić, a to nie dla mnie no ale tutaj to już indywidualna sprawa. Ogólnie jeżeli w przyszłym roku inna firma będzie obsługiwać pomiar czasu to przyjadę. Czy ktoś ma może jakies fotki z tej imprezy???
Gość BarteX88 Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 Czy ktoś ma może jakies fotki z tej imprezy??? Póki co nigdzie nie znalezłem :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.