MMB Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 przy okazji dyskusji na temat przednich przerzutek zapytam: jaka przerzutka będzie lepsza: - z obejmą powyżej korpusu - czy z obejmą poniżej korpusu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Przerzutka z obejmą poniżej korpusu jest precyzyjniejsza dzięki szerszemu rozstawowi sworzni, niestety ze względu na budowę szybciej łapie luzy, wybór należy do ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Co do kaset Sram - wg. mnie niska trwałość, łańcuchy-Sram wypuścił serię 980/990 ze zbyt mocno zanitowanymi sworzniami na skutek czego nie zginały sie ogniwa - od tego czsu nie używam, przerzutka przednia X9 za cholerę nie chciała szybko i precyzyjnie wrzucać ani zrzucać z korby XT czy FSA. Korby Truvativ potrafią łapać luz na suporcie który jednak można zlikwidować. To też kwestia sztuki chyba - do tej pory bazowałem na opiniach z netu / od znajomych i korb Truvativa nie tykałem. Od roku jak dostałem z rowerem FireX-a żadnych problemów z nią nie miałem, co ważne o wiele lepiej współpracuje z łańcuchem Srama niż korba LX. Może następny zestaw korba/łańcuch/kaseta złożę na XT/XTR to będę miał okazję sprawdzić jak to działa w porównaniu. Bo na zylion procent nie zamienię już tylnej przerzutki na cokolwiek z Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMB Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 To też kwestia sztuki chyba - do tej pory bazowałem na opiniach z netu / od znajomych i korb Truvativa nie tykałem. Od roku jak dostałem z rowerem FireX-a żadnych problemów z nią nie miałem, co ważne o wiele lepiej współpracuje z łańcuchem Srama niż korba LX. Może następny zestaw korba/łańcuch/kaseta złożę na XT/XTR to będę miał okazję sprawdzić jak to działa w porównaniu. Bo na zylion procent nie zamienię już tylnej przerzutki na cokolwiek z Shimano Ja - co do korb - to chyba zdecyduję się na Aerozine Titanium X12 FX A3. Są lekkie, opinie też mają wporządku a do tego... są niebieskie Dzięki wszystkim za pomoc. zaczyna mi się w końcu klarować obraz całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.