Meteor21 Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Dzień dobry, witam wszystkich. Planuję zakup bagażnika rowerowego na 4 rowery. W zasadzie byłem już zdecydowany na zakup platformy na hak, ale dostałem ciekawą ofertę bagażnika dachowego, na którym rowery "jadą" do góry kołami. Poniżej link do strony z tymi bagażnikami (producent?): Bagażnik obrotowy na dach Dodatkowy łatwy jest załadunek (a mam dość wysoki samochód - Hyundai Santamo), no i nie brudzą się tak rowery w czasie deszczu jak na bagażniku na haku. Na zdjęciach i animacji wygląda to bardzo ładnie. Ale chyba, jest to to coś nowego, na stronie piszą o patentach, w różnych krajach, nie wiem czy to polski wynalazek, czy skądś zaimportowany? Może ktoś z szanownych "forumowiczów" nabył już taki bagażnik, albo coś wie więcej na jego temat, a może ktoś zna tą firmę z jakiś innych produktów? Interesuje mnie przede wszystkim, solidność zamocowania rowerów (czy rowery są stabilny i ich transport jest bezpieczny) i "odczucia" w czasie jazdy. Próbowałem szukać info na te tematy w sieci ale bez powodzenia. Chyba to zbyt świeży temat. Za wszelkie informacje i opinie z góry serdecznie dziękuję. Meteor21.
GrzegorzQ Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Nie znam niestety tego wynalazku, a wygląda ciekawie. tylko trochę drogo - jedyna cena znaleziona w sieci to 787zł http://www.hossa.pl/c,pl,52_57,2,1,38,long,sagner.html ( czyli na 4 rowery wypadnie 2x787zł) za taką kwotę to można już niezłą platformę kupić. Z drugiej strony łatwiej to przechowywać niż platformę jak się garażu nie ma. PS: ja mam mniejszy wybór, za rok będę woził 5 rowerów , a udźwig relingów 75kg ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.