Skocz do zawartości

[rower] Merida Matts Sub 5

kaburax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym kupić ten rower. Jestem jednak trochę zaniepokojony tym amorem. Czy ktokolwiek z was miał okazję go testować i mógłby przedstawić swoją opinię na jego temat? Czy nie rozwalę go jeżdżąc np. po kostce brukowej? Jak się ma sprawa z jazdą po płaskiej powierzchni? Wszystko będzie ok. czy może będę się bujać? I czy jeśli zechcę mogę usunąć go i wsadzić do tego roweru widelec sztywny? Ile takie coś by kosztowało?

I ogólne pytanie odnośnie tego konkretnego roweru. Czy rower jest solidny i nie rozleci się po trzech miesiącach? Mam nadzieję, że ktoś posiadający ten rower lub mający z nim styczność wypowie się na jego temat. Będę wdzięczny.

(mam ok. 175cm i ważę ok. 65 kg)

Napisano

Ale ja nie mam zamiaru robić Bóg wie czego. Najchętniej kupiłbym rower ze sztywnym widelcem, ale w mojej okolicy czegoś lepszego od tej Meridy nie ma, a przez Allegro kupował nie będę. Chodzi mi o to, czy ten amor nie będzie mi przeszkadzał w normalnej jeździe, bo widzę, że to jakaś lipa jest. Mam nadzieję, że ktoś odpowie na pytania zawarte w pierwszym poście.

pozdrawiam

Mógłby ktoś odpowiedzieć. Bardzo mi na tym zależy.

Napisano

Bo amortyzator w tej Meridzie to chyba lipa jest, więc dlatego. No chyba że nawet najtańszy amortyzator jest lepszy niż sztywny, więc luz. Ja się po prostu nie za bardzo znam na sprzęcie rowerowym, dlatego szukam jakiejś porady specjalistów.

Czy ktoś odpowie na moje pytania? Czy ten amortyzator będzie lepszy niż sztywniak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...