kaburax Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Witam. Chciałbym kupić ten rower. Jestem jednak trochę zaniepokojony tym amorem. Czy ktokolwiek z was miał okazję go testować i mógłby przedstawić swoją opinię na jego temat? Czy nie rozwalę go jeżdżąc np. po kostce brukowej? Jak się ma sprawa z jazdą po płaskiej powierzchni? Wszystko będzie ok. czy może będę się bujać? I czy jeśli zechcę mogę usunąć go i wsadzić do tego roweru widelec sztywny? Ile takie coś by kosztowało? I ogólne pytanie odnośnie tego konkretnego roweru. Czy rower jest solidny i nie rozleci się po trzech miesiącach? Mam nadzieję, że ktoś posiadający ten rower lub mający z nim styczność wypowie się na jego temat. Będę wdzięczny. (mam ok. 175cm i ważę ok. 65 kg)
kubuka Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Kolego lepiej nie pakuj się w ten rower amor jest poprostu słaby 50mm skoku to mają rowery crossowe które większość jeżdzą po asfalcie (koła 28") lepiej dołóż do unibike mission na allegro chodzą po 900 pln'ów. http://www.unibike.pl/mission.html#
kaburax Napisano 29 Lipca 2009 Autor Napisano 29 Lipca 2009 Ale ja nie mam zamiaru robić Bóg wie czego. Najchętniej kupiłbym rower ze sztywnym widelcem, ale w mojej okolicy czegoś lepszego od tej Meridy nie ma, a przez Allegro kupował nie będę. Chodzi mi o to, czy ten amor nie będzie mi przeszkadzał w normalnej jeździe, bo widzę, że to jakaś lipa jest. Mam nadzieję, że ktoś odpowie na pytania zawarte w pierwszym poście. pozdrawiam Mógłby ktoś odpowiedzieć. Bardzo mi na tym zależy.
kubuka Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Dziwie się tobie kolego przecież amortyzowany widelec to wygoda, wiec dlaczego chcesz sztywny??
kaburax Napisano 31 Lipca 2009 Autor Napisano 31 Lipca 2009 Bo amortyzator w tej Meridzie to chyba lipa jest, więc dlatego. No chyba że nawet najtańszy amortyzator jest lepszy niż sztywny, więc luz. Ja się po prostu nie za bardzo znam na sprzęcie rowerowym, dlatego szukam jakiejś porady specjalistów. Czy ktoś odpowie na moje pytania? Czy ten amortyzator będzie lepszy niż sztywniak?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.