Pajonk Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 kupiłem ostatnio łozyska maszynowe http://sklep.proletaryatbmx.pl/czesci,supo...man_mid_bb.html bo poprzednie miski mi sie wytarły i mianowicie mam problem gdyz moja korba posiada oske 19 mm wiec jezeli wbije łozyska i tulejke pomiedzy nie to nadal bedzie luz (ktorego zakładam ze byc nie powinno). niestety nie znalazłem niczego w internecie wiec prosiłbym o dosc jasne wytłumaczenie... z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Wytarły ci sie miski a kupiłeś łożyska? Coś nie tak... Luz masz w jakiej płaszczyźnie? Bo jeśli na boki ośka chodzi to wez tulejkę z poprzednich łożysk. A jeśli ośka lata góra-dół to już dziwne. Co to za rama, i jaki suport/korba. Fotką nie pogardzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajonk Napisano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 a , zapomniałem chyba napisać ze wcześniej miałem kulkowe, zużyła (wytarła i wgniotła do środka) się miska i zdecydowałem się kupić maszynowe bo tej wielkości kulkowych do mojej mufy nigdzie nie mieli. oska nie lata na boki tylko tulejka i łożyska są zbyt duże ( tak jakbyś zakładał zbyt duży pierścionek na palec ) a w opisie produktu napisane jest ze przeznaczone sa na oski 22mm i 19mm. do zestawu dodane są tez podkładki ale żadna problemu nie rozwiąże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Po 1 to wydaje mi się coś, że to łożysko co kupiłeś jest tylko pod 22 mm - w tym sklepie jest napisane LUB, nie I, a poza tym do góry jest lista "Dostępne opcje" i jest tam wymienione tylko 22 mm - czyli jakby 19 mm nie było na stanie. Po 2 to w jakim standardzie masz mufę suportową? Bo w BMXach jest z tym pewien bałagan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.