micferrari Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam Mam ten rowerMerida Matts TFS 700- D jest on całkiem nowy bo ma 1,5 tygodnia zostało mi jeszcze 150zł i chciałem go odchudzić czy jest to możliwe czy lepiej dozbierać kasy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Tak z ciekawości - masz już kask ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 nie a ty masz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 tak kask to dobry pomysł.....................:-) a jak nie to wagę chyba najlepiej zbić na kołach opony lub dętki........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jak nie masz kasku to powinieneś za te 150 zł zadbać o swoje bezpieczeństwo a nie wagę roweru, bo za tą kwotę nie kupisz nic co znacznie ulży ci w jeździe, natomiast bez głowy raczej więcej sobie nie pojeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 dobra dobra z kaskiem dam sobie spokój a co do tematu to ile kasy trzeba by włożyć i co ewentualnie wymienić aby go odchudzić nie biorę pod uwagę ramy (w miarę rozsądnej cenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrys128 Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 ale ty to lekceważysz... za 150 zł nie kupisz dużo rzeczy a lepiej kupić kask który nie waży dużo a za 150 to już nawet dobry kask który może ci uratować życie w sytuacji kryzysowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Twoja głowa - twoja sprawa Wracając do odchudzania: 1. Opony i dętki. Na tym najbardziej odczujesz utratę wagi. Co prawda nie wiem, ile ważą te z meridy ale podejrzewam, że to cięzkie kloce Np. Racing Ralph + Ultralight, można też dobrać co innego,. 2. Kierownica, mostek, sztyca. Np. Boplight, Ritchey WCS, tu jest w czym wybierać. 3. Korba. Np. SLX/XT 4. Amortyzator. Np. R7, Reba Podałem w kolejności od najtańszej do najdroższej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 nie a ty masz ?? Tak mam, i zamiast w odchudzanie radzę ci zainwestować w kask, no chyba, że masz pusty łeb i nie ma czego chronić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 no chyba, że masz pusty łeb i nie ma czego chronić ... haha, ale pojechał do autora, ile dałes za tą meride ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 2700zł (to znaczy że masz pełny kaski też czasem pękają ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 kaski też czasem pękają O to właśnie chodzi w idei kasku, żeby w razie wypadku i uderzenia pękł pochłaniając całą energią uderzenia, chroniąc przed tym twoją czaszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 w tej meridzie są opony merida race nie wiem nic o tych oponach wiem tylko że ważyłem przednie koło i waży 2,15 kg i czy ich wymiana na jakieś lepsze firmowe obniży wagę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 zdecydowanie obniży, z tego co wiem, te opony z Meridy ważą po 700g jedna, ale kask i tak sobie powinieneś sprawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 To rzeczywiście są bardzo ciężkie i na pewno je wymienię myślałem o jakiś oponach michelin i dętkach ultralight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Szukam dobrych mocnych opon mtd xc do 450g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 To poszukaj w odpowiednim dziale. Tego jest/było na pęczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konraad Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Panie MicFerrari. Kolega Rulez powiedział ci o kasku, a ty takie głupie pytanie zadajesz. Jeszcze kiedyś mu podziękujesz że powiedział, Ci żebyś sobie kask kupił, albo się przekonasz. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Też mówiłem tak jak kolega dopóki nie zaliczyłem konkretnej gleby, kask to bardziej niż podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dopóki nie kupisz kasku to nic Ci nie doradzimy Basta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Kupiłem taki kask może teraz mi doradzicie???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.