Skocz do zawartości

[rower] Kelly's Imagine 2009 czy Scott Aspect 10 m2009 ?

Przemo900

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tylko nie wiem ktory lepiej byloby wybrac

Ten na którym lepiej się czujesz :)

Ponieważ, jeżeli na Scott-cie było wygodnie, to na Kellysie by tak zapewne nie było, dopasowanie geometrii to podstawa przy zakupie roweru - reszta to szczegóły.

Napisano

Ja bym wziął scotta jedyną jego wadą jest korba jeśli wymienisz ją na hollowtech 2 to powinno być wszystko wporzo i myślę że będzie ci długo służył

Napisano
Ja bym wziął scotta jedyną jego wadą jest korba jeśli wymienisz ją na hollowtech 2 to powinno być wszystko wporzo i myślę że będzie ci długo służył

rozumiem, ze tragiczne! hamulce i piasty nie sa istotnymi elementami roweru...

Napisano

jutro przejde sie do sklepu to pojezdze na wszystkich trzech.. a jak one sie maja geometria? szukam roweru bardziej uniwarselnego, zalezy mi na comfortowej pozycji, bardziej niz sportowej..

Napisano

Kelly's ma najbardziej turystyczną geometrię. Scott i Giant to typowe ściganty, ale wiele osób potrafi w spokojnym tempie przejechać na nich dystanse >100 km. Wszystko zależy od tego co ci podpasuje i na którym rowerze będziesz się czuł najlepiej. W sklepie nie powinni robić problemu z tym, żeby dać ci się na nich przejechać nawet dłuższy dystans 10-20 km...

Napisano
Kelly's ma najbardziej turystyczną geometrię. Scott i Giant to typowe ściganty, ale wiele osób potrafi w spokojnym tempie przejechać na nich dystanse >100 km. Wszystko zależy od tego co ci podpasuje i na którym rowerze będziesz się czuł najlepiej. W sklepie nie powinni robić problemu z tym, żeby dać ci się na nich przejechać nawet dłuższy dystans 10-20 km...

To Scott ma najbardziej turystyczną geo, popatrz na wymiary i kąty ram (niestety, wymiary Gianta są tylko w calach - minusik dla firmy). Scott, jak już ktoś napisał wyżej, jest dość krótki, siedzi się na nim dość wygodnie, jeździ w sumie też, ale rama do finezyjnych nie należy, osobiście wolę nieco dłuższe ramy(Genesis rox :wallbash:). Z podanych przez autora tematu rowerów wziąłbym Kelly'sa i przemalował ramę :), a jeśli nie to - to Xtc 3

Napisano

Racja - mój błąd. Mea Culpa!

Na tabelki patrzyłem, ale nie porównywałem tych samych rozmiarów, a poza tym byłem święcie przekonany, że chodzi o Scotta Scale...

Efekt nieprzespanej nocy.

Ci wyżej mają racje. Scott ma najbardziej turystyczną geometrię - łagodniejsze kąty i krótsza rura górna...

Napisano

a to wiesz o gustach sie nie dyskutuje, na pewno jest ladniejszy od scotta, ale dziisaj jezdzilem na giancie xtc 3 to srednio wygodnie mam 180cm i sprzedawca polecil ,wydawal mi sie maly, a Lka to jakas taka przyduza..

Napisano

a skad masz taką cene na madmana?czyzby magiczny sklep? :)

Madman też dobry no i hamulce lepsze.zanim wybrałem imagine miałem brać madmana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...