Skocz do zawartości

[Bydgoszcz] Dyrektor zarządu dróg:"Jeśli narzekają na tłok, to niech sobie kupią węższe rowery"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dyrektor ZDMiKP w odpowiedzi na pytania reporterki Gazety Wyborczej dotyczące rozwoju infrastruktury rowerowej w Bydgoszczy:

"reporterka - Żyjemy w XXI wieku - rower jest przecież środkiem lokomocji stosowanym powszechnie w bardziej rozwiniętej gospodarczo części Europy. U nas ścieżki są budowane chaotycznie, a w centrum ich brakuje. Rowerzyści żalą się, że nie ma dla nich miejsca na ulicach, a pobocza nie istnieją - wyjaśniam.

dyrektor ZDMikP - Jeśli narzekają na tłok, to niech sobie kupią węższe rowery - odpowiada."

źródło: http://www.rower.byd.pl/index.php?id=242

Dla mnie to szok

Napisano

Takich ludzi jest pelno, ale nie powinni zajmowac stanowisk w zarzadzie drog. W normalnym kraju po takiej wypowiedzi bylaby pewnie dymisja, a na pewno brak szans na dluzsza kariere na tym stanowisku. A tak cale miasto cierpi, bo w zarzadzie drog zasiada ograniczony matol. Dobrze ze chociaz kurierow popiera, oni maja najwezsze rowery :thumbsup:.

Napisano

pisze z Bydgoszczy, tak więc szczególnie mi wstyd za tego patafiana :thumbsup:

Mam nadzieje że w castoramie można kupic dostaecznie wąska taczkę dla tfu pana z małej litery derektora :D

• Mod Team
Napisano

No zadziałał na mnie jak płachta na byka... Gdzie on mieszka? Może zrobimy mu wycieczkę i wyjaśnimy łopatlogicznie o co chodzi...

Załamać się idzie Unia Europejska, XXI wiek, i tacy ludzie zajmują stanowiska dyrektorów - masakra :/

Napisano

Nic nowego. Ten pan pokazał jakie jest myślenie ludzi minionej epoki. Jak słyszę coś takiego to kojarzy mi się z kiełbasianymi, śmierdzącymi grubasami w zadymionych biurach partii :confused: Co gorsza, takie jest stanowisko większości włodarzy miejskich w Polsce. W moim mieście masowo remontuje się drogi, wszyscy się cieszą, bo miasto "coś robi". W kwestii ścieżek też "coś robi", ale widać że na odwal się. Tworzą buble albo wcale nie tworzą, bo przecież najważniejsze jest żeby miasto było dla samochodów - nie dla ludzi. Co gorsza, sami ludzie nie rozumieją, że dla ich dobra w centrum powinny jeździć tylko rowery i autobusy

Dlatego nie dziwi mnie, że w naszym kraju dzieje się tak jak się dzieje.

Napisano

Powiem szczerze, takich się powinno wieszać za dupę i mogę zapłacić za sznurek.

Byłem ostatnio u Was w Bydgoszczy i całkiem sporo rowerzystów można spotkać miejscami.

Koleś stwarza niesprzyjające warunki i zamiast się cieszyć, że ludzie jeżdżą na rowerach zgodnie z nowoczesnymi trendami, ekologią itd.. Jakoś gdzie indziej już odkryli, że dominacja samochodów nie drogą rozwoju i efektywnym rozwiązaniem.. On na to stawia widać.. Totalny ignorant. Hamuje rozwój miasta.

Jakby się dało go jakoś pocisnąć, to macie mój miecz :)

Napisano

A jakby tak zablokować rondo Toruńskie, które ma teraz wyłączoną sygnalizację, jeździli byśmy sobie dookoła, a tam mamy przejścia ze ścieżką rowerową. :D Jestem pewien, że ruch samochodowy ucierpi, a nikt nam nie zabroni przecież jeździć sobie wkoło. :)

Napisano
A jakby tak zablokować rondo Toruńskie, które ma teraz wyłączoną sygnalizację, jeździli byśmy sobie dookoła, a tam mamy przejścia ze ścieżką rowerową. :) Jestem pewien, że ruch samochodowy ucierpi, a nikt nam nie zabroni przecież jeździć sobie wkoło. :D

Dla takiej akcji gotów byłbym przyjechać specjalnie z Gdańska :)

Napisano

Ja chyba powinienem traktować za zaszczyt życie w mieście, gdzie sam burmistrz aktywnie jeździ rowerem i już kilkukrotnie zdarzyło mi się go mijać na trasie wspólnie pozdrawiając się z "cześć" wydobywającym się z naszych uśmiechniętych twarzy. Współczuję wam, że wygoda waszej jazdy uzależniona jest od wąsko myślących buraków.

Napisano

A co wy się przejmujecie. Taki burak ma Merola na wypasie i szofera. Więc co mu tam korki, zatłoczenie na chodnikach i alejkach?

Napisano

I własnie to boli, ze ktos kto nie ma zielonego pojęcia znajduje sie na takim stanowisku, w Słowacji rowerzysta ma lepsze warunki jak w Polsce (byłem i sie przekonałem, chetnie tam wróce na górskie szlaki, dużo lepsze jak w Polsce - polecam Slovenski Raj)

Napisano

A jakby tak nalepiać mu codziennie na boczną szybę tego merola naklejkę typu "jestem burakiem" :D Szkód żadnych, jak się dobrze zaczaisz to nikt nie zauważy. Taki mały szczegół, a może nieźle wnerwić ;)

Napisano

Moznaby zrobic petycje do Zarzadu Drog w Bydgoszczy z prosba o odwolanie kolesia. Przypuszczalnie nie zadziala, ale kilka tysiecy podpisow pod czyms takim potrafi powaznie zepsuc humor ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...