wab Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Dyrektor ZDMiKP w odpowiedzi na pytania reporterki Gazety Wyborczej dotyczące rozwoju infrastruktury rowerowej w Bydgoszczy: "reporterka - Żyjemy w XXI wieku - rower jest przecież środkiem lokomocji stosowanym powszechnie w bardziej rozwiniętej gospodarczo części Europy. U nas ścieżki są budowane chaotycznie, a w centrum ich brakuje. Rowerzyści żalą się, że nie ma dla nich miejsca na ulicach, a pobocza nie istnieją - wyjaśniam. dyrektor ZDMikP - Jeśli narzekają na tłok, to niech sobie kupią węższe rowery - odpowiada." źródło: http://www.rower.byd.pl/index.php?id=242 Dla mnie to szok
Klosiu Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Takich ludzi jest pelno, ale nie powinni zajmowac stanowisk w zarzadzie drog. W normalnym kraju po takiej wypowiedzi bylaby pewnie dymisja, a na pewno brak szans na dluzsza kariere na tym stanowisku. A tak cale miasto cierpi, bo w zarzadzie drog zasiada ograniczony matol. Dobrze ze chociaz kurierow popiera, oni maja najwezsze rowery .
slaweksie Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 pisze z Bydgoszczy, tak więc szczególnie mi wstyd za tego patafiana Mam nadzieje że w castoramie można kupic dostaecznie wąska taczkę dla tfu pana z małej litery derektora
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Lipca 2009 Mod Team Napisano 28 Lipca 2009 No zadziałał na mnie jak płachta na byka... Gdzie on mieszka? Może zrobimy mu wycieczkę i wyjaśnimy łopatlogicznie o co chodzi... Załamać się idzie Unia Europejska, XXI wiek, i tacy ludzie zajmują stanowiska dyrektorów - masakra :/
fozu Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Nic nowego. Ten pan pokazał jakie jest myślenie ludzi minionej epoki. Jak słyszę coś takiego to kojarzy mi się z kiełbasianymi, śmierdzącymi grubasami w zadymionych biurach partii Co gorsza, takie jest stanowisko większości włodarzy miejskich w Polsce. W moim mieście masowo remontuje się drogi, wszyscy się cieszą, bo miasto "coś robi". W kwestii ścieżek też "coś robi", ale widać że na odwal się. Tworzą buble albo wcale nie tworzą, bo przecież najważniejsze jest żeby miasto było dla samochodów - nie dla ludzi. Co gorsza, sami ludzie nie rozumieją, że dla ich dobra w centrum powinny jeździć tylko rowery i autobusy Dlatego nie dziwi mnie, że w naszym kraju dzieje się tak jak się dzieje.
zydek008 Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Tak mówią ludzie którzy myślą że są kimś a są zerem :wallbash: :wallbash:
Pichu Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Powiem to w trzech słowach: wstyd, hańba, chamstwo. Do wora z nim Wypadałoby wymienić na lepszy model
grindz0ne Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Niech go szlag trafi z takim dyrektorem z epoki kamienia łupanego... Tragedia istna...
GdyniaBiker Napisano 29 Lipca 2009 Napisano 29 Lipca 2009 Powiem szczerze, takich się powinno wieszać za dupę i mogę zapłacić za sznurek. Byłem ostatnio u Was w Bydgoszczy i całkiem sporo rowerzystów można spotkać miejscami. Koleś stwarza niesprzyjające warunki i zamiast się cieszyć, że ludzie jeżdżą na rowerach zgodnie z nowoczesnymi trendami, ekologią itd.. Jakoś gdzie indziej już odkryli, że dominacja samochodów nie drogą rozwoju i efektywnym rozwiązaniem.. On na to stawia widać.. Totalny ignorant. Hamuje rozwój miasta. Jakby się dało go jakoś pocisnąć, to macie mój miecz
damiankk Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 A jakby tak zablokować rondo Toruńskie, które ma teraz wyłączoną sygnalizację, jeździli byśmy sobie dookoła, a tam mamy przejścia ze ścieżką rowerową. Jestem pewien, że ruch samochodowy ucierpi, a nikt nam nie zabroni przecież jeździć sobie wkoło.
creative1989 Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Jakby się dało go jakoś pocisnąć, to macie mój miecz I mój topór I mój łuk!
Flash3M Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 A jakby tak zablokować rondo Toruńskie, które ma teraz wyłączoną sygnalizację, jeździli byśmy sobie dookoła, a tam mamy przejścia ze ścieżką rowerową. Jestem pewien, że ruch samochodowy ucierpi, a nikt nam nie zabroni przecież jeździć sobie wkoło. Dla takiej akcji gotów byłbym przyjechać specjalnie z Gdańska
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Lipca 2009 Mod Team Napisano 30 Lipca 2009 +1 Z wawy bym podjechał aby zrobić mu koło D
ProKreator Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 A mi jest wstyd za moje miasto. Pewnie jakiś aparatczyk ze słoikiem wazeliny. Z wiadrem wazeliny
arroyo Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Ja chyba powinienem traktować za zaszczyt życie w mieście, gdzie sam burmistrz aktywnie jeździ rowerem i już kilkukrotnie zdarzyło mi się go mijać na trasie wspólnie pozdrawiając się z "cześć" wydobywającym się z naszych uśmiechniętych twarzy. Współczuję wam, że wygoda waszej jazdy uzależniona jest od wąsko myślących buraków.
Phil Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 A co wy się przejmujecie. Taki burak ma Merola na wypasie i szofera. Więc co mu tam korki, zatłoczenie na chodnikach i alejkach?
afly Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 I własnie to boli, ze ktos kto nie ma zielonego pojęcia znajduje sie na takim stanowisku, w Słowacji rowerzysta ma lepsze warunki jak w Polsce (byłem i sie przekonałem, chetnie tam wróce na górskie szlaki, dużo lepsze jak w Polsce - polecam Slovenski Raj)
c1ach Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 A jakby tak nalepiać mu codziennie na boczną szybę tego merola naklejkę typu "jestem burakiem" Szkód żadnych, jak się dobrze zaczaisz to nikt nie zauważy. Taki mały szczegół, a może nieźle wnerwić
creative1989 Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Mam lepszy pomysł- niech da każdemu rowerzyście z 1000zł na kupno "węższego" rowerku
Klosiu Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Moznaby zrobic petycje do Zarzadu Drog w Bydgoszczy z prosba o odwolanie kolesia. Przypuszczalnie nie zadziala, ale kilka tysiecy podpisow pod czyms takim potrafi powaznie zepsuc humor .
GdyniaBiker Napisano 31 Lipca 2009 Napisano 31 Lipca 2009 Jak już, to poderżnięte dętki Mroczne kasety... Poważnie, choćby to nie miało wiele zmienić, petycja, czy inne poważne działanie byłoby na miejscu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.