Xynox Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Nie no spoko, torebka jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 24 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Pichu, z torebką to jest tak,że poprostu wszyscy Ci jej zazdroszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nowy element zagościł na rowerku Lampka rowerowa własnej produkcji. Poprzednia latareczka już sprzedana Oto jak świeci nowa ;] Kierowcy mrugają mi długimi żebym zmienił na krótkie jak jadę z włączoną, zasięgu z 200m ma lekko Jako ciekawostkę dodam, że obudowa jest zrobiona ze sztycy pod siodłowej 27.2mm W waszej "ulubionej" trójkątnej torbie siedzi sobie sterownik i zasilanie Jakby ktoś chciał poczytać opis budowy to zapraszam tutaj: Klik Ciutke zwiększyła się waga ze względu na zasilanie lampki ale co tam, mi to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 22 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A co z uszczelnieniem? Nie boisz się, że jak Cie deszcz złapie to wszystko siądzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jest uszczelnione, testy w zacinajacym deszczu zaliczone. 41km w deszczu mysle, że wystarczy Poniżej testy terenowe. Niestety zdjęcia robione telefonem komórkowym więc jakość jest kaszaniasta i nie oddaje całego efektu http://www.youtube.com/watch?v=4f6hfKyFBmg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 30 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 I jeszcze jedna fotka ISO 200 Przesłona 3.5 Czas naświetlania 5s, do drzew około 100m. Jasność około 840lm minus straty na soczewkach. Diody puszczone na 1.33A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Za######ista ta lampka Jak ją wykonałeś? Może daj pm czego dokładnie użyłeś, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Koszt wykonania około 350zł 2x dioda Cree Xp-G na mpcb 20mm 2 kawałki rurki alu o średnicy wewnętrznej 22mm (sztyca zoom 27,2mm) 1 uchwyt z tylnej lampki rowerowej 2 piguły miedziane o średnicy 22mm 2 soczewki Ledil o średnicy 20mm o kątach połówkowych 5 i 13st 1 przetwornica R105 od ledima 2 pudełka montażowe duże i małe 1 pocięty koszyk na 4xAA Klej na gorąco 1 klej termo-przewodzący Zalmana 1 Poxipol przeźroczysty Kable o przekroju wiązki 1,5mm 1 przełącznik trójpozycyjny 1 wtyczka din 5 1 gniazdko din 5 2x korki od korb Inne małe pierdoły takie jak wtyczki itd 1x 12 dni Składniki dobrze wymieszać i powstaje taka lampka jak moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 W rowerku nastąpiły diametralne zmiany. Pozbyłem się w końcu Gripshiftów na korzyść Rapidfire Plus. Jeszcze nie mogę sie przyzwyczaić ale muszę przyznać, że kultura zmiany biegów jest dużo wyższa niż w gripshiftach. Zmieniłem też siłą rzeczy napęd z 8rz na 9rz. Kupiłem kasetę Shimano Deore CS HG-50 9rz, łańcuch Deore LX CN-HG73 ze złotą spinką srama oczywiście (polecam) oraz manetki Rapid Fire Plus Shimano SLX SL-M660. Pozbyłem się też w końcu tej trójkątnej torebki pod ramę na korzyść podsiodłówki, rower wygląda teraz znacznie lepiej, bardziej rasowo. Z resztą, oceńcie sami Co prawda rower nie ma jeszcze fotek w swoim naturalnym środowisku, ale to jutro lub pojutrze Na razie w domowych pieleszach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 hm, no to chyba miałeś źle wyregulowane gripy wg mnie slx działa jak grzebanie paluchem w na pół upieczonym cieście - już nie miękkie ale jeszcze nie o konsystencji nadającej się do spożycia jedne są lepsze, drugie gorsze (różne egzemplarze działają różnie, sparowane nawet z tą samą przerzutką) ale żadne na tyle zdefiniowane w reakcji żeby można było być szybko pewnym że bieg się zmienił. no chyba że ja jestem bardzo wybredny. z cyngli najbardziej zdecydowane są wg mnie x0 i xx. w slx'ach podoba mi sie dual release - częściej naciskam niż ciągnę żeby wrzucić wyższy bieg, jak w triggerach to akurat jest bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 17 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Muszę przyznać, że zgranie z przerzutką jest bardzo dobre, od razu wiem kiedy bieg wchodzi, według mnie slx-y są bardzo ok. Może faktycznie jest tak jak mówisz i trafiłem na dobry egzemplarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Dziś dokupiłem nowe chwyty Dartmoor Race 2010, są rewelacyjne, bardzo wygodne. Wyglądają świetnie. Jedyny minus, że ciut długie, nie na każdą kierownicę wejdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Nowe zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Nic mnie tak nie ucieszyło jak brak tej torebki trójkątnej. Klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Nic mnie tak nie ucieszyło jak brak tej torebki trójkątnej. Klasa. A mnie smuci ten fakt... xD Rowerek ładny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 31 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Kolejny update roweru, wymieniona tarcza przód z 160 na 185mm Avida, teraz będzie więcej mocy przy hamowaniu Wczoraj docierana tutaj Mój rower to ten z lampą http://www.youtube.com/watch?v=m9oXHU9H-hw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 22 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Dziś założyłem nowe stery: Ritchey Comp V2 na łożyskach maszynowych. Aktualna konfiguracja prezentuje się następująco: Rama: No Saint Urian 2009 - 18' Amortyzator: SR Suntour SF8 RAIDON LO AIR Stery: Ritchey Comp v2 2010 (maszyny) Mostek: Truvativ 3D Forged XR Kierownica - Easton EA30 Riser Bar Gięta Chwyty - Dartmoor Race 2010 skręcane Opony: Schwalbe Smart Sam Performance 26x2.10 Obręcz przód: Alexrims DH22 Obrecz tył: Alexrims ACE18 Piasta przód: Deore XT HB-M756 Piasta tył: Deore XT FH-M756 Szprychy przód: CN Spoke srebrne Szprychy tył: DT Swiss Champion srebrne Korba: Shimano FCM-442 Octalink Suport: Deore XT BB-ES71 Pedały: Shimano PD-M520 Kaseta: Shimano Deore CS HG-50 9rz Łańcuch: Shimano Deore LX CN-HG73 Spinka: SRAM Powerlink złota 9rz Pancerze: Jagwire Przerzutka przednia: Shimano SLX FDM-665 Przerzutka tylna: Shimano SLX Shadow RD-M662 GS Hamulec Przedni: Avid Juicy 3 Klocki przód - Kool Stop D270 Tarcza przód: Avid Roundagon 185mm Hamulec tylni: Avid Juicy 3 Klocki tył: Kool Stop D270 Tarcza tył: Shimano SM-RT51 160mm Klamki: Avid Juicy 3 Manetki: Rapid Fire Plus Shimano SLX SL-M660 Sztyca: Ritchey Logic 31.6mm - 400mm Siodło: Selle Royal Mach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 W drodze Tora 318 Solo Air, biała disc only Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Dotarł amortyzator, prezentuje się świetnie w zestawieniu z czarną ramą. Na razie zdjęcie poglądowe w domu, z terenu zrobię w najbliższym czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Kolego przytnij sobie pancerze, wyglada to koszmarnie Mam pytanko co do tylniej piasty: wszystko chodzi tak jak nalezy? ile ma km? bebenek nie strzela? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Co do piasty wszystko z nią w jak najlepszym porządku ma przejechane około 9000km, czasem kaseta na bębenku strzeli (sam bębenek jest oki tylko jest już trochę przeorany przez stalową kasetę.) ps. Wcześniej źle, założyłem sobie manetkę od blokady skoku, teraz jest już dobrze Pancerzy nie mam ochoty przycinać, może kiedyś Z resztą musiałbym też skracać przewody do hydraulików a to nie takie proste więc zostanie jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Fotka w naturalnych warunkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Film z pracy nowego amorka, zapraszam do oglądania i komentowania. http://www.youtube.com/watch?v=kIvIsKRYI-E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 film nie chce się uruchomić? tylko mi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Przełącz sobie na 480p i zadziała, dziwne czasem to youtube... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.