Pichu Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 A żebys wiedział Wygoda to podstawa, gramy później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Ten mostek Piotr tak jakoś krótko wygląda. Chyba dłuższy by się przydał. Mogę Ci dać do wypróbowania 120 mm na przymiar. Acha i są na pewno ludzie na świecie co Ci zapłacą za zdjęcie tej torby. PODSIODŁÓWKĘ SE KUP P.S. Rower mi sie coraz bardziej podoba. No i jest natchnieniem dla mnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Wyobraź sobie że nie jest za krótki, jest jeszcze nawet ciut przy długi Okazało się że ta ramka 18' jest dla mnie ciut przyduża, krótki mostek jest właśnie do wyeliminowania tego problemu A co do torby. Do podsiodłówki nie włoże większych przedmiotów a czasem wożę takowe, tak więc zostanie BTW kiedy pojeździmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2009 W planie SPD, kupiłem już pedały M-505 shimano z braku funduszów i zostało mi na buty jedyne 80zł, jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 zostało mi na buty jedyne 80zł, jakieś pomysły? no raczej tylko "używki" wchodzą w grę. Na jesień dużo ludzi sprzedaje swoje rzeczy! Też na wyprzedaż w sklepach możesz liczyć, ale nie na 80zł raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Kupiłeś 505 przecież one są bez bloków. To się wogole nie opłaca. Za bloki zabulisz tyle co za 505. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Zawsze mogę jeszcze oddać bo nieużywane, i wziąć 520 z blokami. Zupełnie zapomniałem o blokach, to moje pierwsze spd stąd ta nieznajomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Ok. Kupiłem piękne nowiutkie czarne 520-tki za jedyne 75zł Teraz ta gorsza część, muszę nazbierać na jakieś buty a tanie nie są :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Butki kupione, teraz tylko pytanie czy uda się nauczyć w nich jeździć nie przewracając się Aktualny wykaz części Rama: No Saint Urian 2009 - 18' - 1760g Amortyzator: SR Suntour SF8 RAIDON LO AIR - 2071g Stery: Futura S-307 Mostek: Truvativ 3D Forged XR - 160g Kierownica - Easton EA30 Riser Bar Gięta - 320g Opony: Schwalbe Smart Sam Performance 26x2.10 - 590g x2 Dętka tył - Kenda - 178g Obręcz przód: Alexrims DH22 - 520g Obrecz tył: Alexrims ACE18 - 460g Piasta przód: Deore XT HB-M756 - 304g Piasta tył: Deore XT FH-M756 - 432g Szprychy przód: CN Spoke srebrne Szprychy tył: DT Swiss Champion srebrne Korba: Shimano FCM-442 Octalink - 954g Suport: Deore XT BB-ES71 - 255g Pedały: Shimano PD-M520 - 380g Kaseta: Shimano Alivio CS-HG50 - 325g Łańcuch: SRAM PC-870 - 320g Spinka: SRAM Powerlink Pancerze: Jagwire Przerzutka przednia: Shimano SLX FDM-665 - 159g Przerzutka tylnia: Shimano SLX Shadow RD-M662 GS - 253g Hamulec Przedni: Avid Juicy 3 - 404g Klocki przód - Kool Stop Tarcza przód: Shimano SM-RT51 160mm Hamulec tylni: Avid Juicy 3 - 404g Klocki tył: Avid Metaliczne Tarcza tył: Shimano SM-RT51 160mm Klamki: Avid Juicy 3 Manetki: SRAM MRX COMP - 188g Sztyca: Ritchey Logic 31.6mm - 400mm - 340g Siodło: Selle Royal Mach - 330g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponczyslaw Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Zanim dobrze sobie wyregulujesz bloki i pedały to kilka gleb zaliczysz pamiętaj aby upadać na pupę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Trawnik znajdź jakiś, albo park - liście, gdzieś gdzie będzie miękko, a w głowie miej to że masz "przywiązane" nogi do pedałów. Jak zapomnisz, że jesteś wpięty to na światłach, na stopie czy gdziekolwiek gdzie będzie się trzeba zatrzymać "na już" to walniesz glebę. Jak pojeździsz jakiś czas to przyjdzie nawyk, tak jak prowadzenie auta, jeżdzenie na nartach czy gotowanie - odruchowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dzięki za info Dziś po raz pierwszy jechałem w spd, jednak nie musiałem się nawet bawić w szukanie trawy tylko od razu rzuciłem się na głęboka wodę . Wrażenia mega pozytywne, szybciej przyśpieszam, efektywność pedałowania większa. Miodzio. Z wypinaniem nie ma problemu, robiłem to automatycznie tak jak bym się z tym urodził Udany zakup, na pewno nie wrócę już do platform. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Też tak miałem. Początek pięknie wszystko jak we krwi. Dopiero po tych pierwszych jazdach zaczęła mnie gubić rutyna. Najlepiej pamiętam glebę na światłach wprost pod nogi stojącego małżeństwa. Babka krzyknęła O JEZUUU!!! a co gość powiedział to nie powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 No dziś wyszedłem na rower jeszcze po raz drugi i już nie było tak różowo prawie zaliczyłem dwa razy glebę przy prędkości bliskiej zero: lewy but nie chciał się wypiąć. Dopiero odkręcenie bardziej sprężyny pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 fajny rowerek, tylko torebka go szpeci ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Wiem wiem, ale gdzieś te graty trzeba trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Kup podsiodłówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Niestety do podsiodłówki nie wejdą mi większe rzeczy a wożę czasem takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 To może bagażnik dachowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Hahahah Czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jako, że łańcuch zaczął mi przeskakiwać na środkowej koronce korby wymieniłem dziś zębatkę 32t. Poprzednia była stalowa aktualna to 32t alu z FC-M510 czyli Deore. Parę gram znów urwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xynox Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Widzę, że niezłe zmiany zaszły do tej pory! Tak trzymaj Rowerek super, tylko ta torba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 22 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Co wyście się do tej torby tak przyczepili? Wygodna jest, lubię mieć zawsze ze sobą parę rzeczy Dziś założyłem na rowerek nowy nabytek: nowa lampka Za 59zł rewelacja, dziś przetestowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 23 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Ilość podkładek pod mostkiem to świadome posunięcie? Gięta kierownica, wznios mostka i te podkaldki- trochę tak, hmm, wysoko. Próbowałes innych ustawień? Zapomniałem dodać- pamiętaj o torebce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Tak, 3 podkładki to świadomy wybór. Wole bardziej wyprostowaną pozycję na rowerze Odczepta się od torebki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.