Pichu Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Aktualna fota w domowych pieleszach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Rowerek dostał nowe opony - Schwalbe Smart Sam Performance 26x2.1 Aktualny konfig: Rama: No Saint Urian 2009 - 18' - 1760g Amortyzator: SR Suntour SF8 RAIDON LO AIR - 2071g - odjąć uciete 5cm sterówki (nie ważyłem) Stery: Futura S-307 Mostek: Zoom (kute aluminium) Kierownica - Alu gięta - musiałem sprzedać flatbara bo było mi za nisko. Opony: Schwalbe Smart Sam Performance26x2.1 590g szt Dętka tył - Kenda - 178g Obręcz przód: Alexrims DH22 - 520g Obrecz tył: Alexrims ACE18 - 460g Piasta przód: Deore XT HB-M756 - 304g Piasta tył: Deore XT FH-M756 - 432g Szprychy przód: CN Spoke srebrne Szprychy tył: DT Swiss Champion srebrne Korba: Shimano FCM-442 Octalink - 954g Suport: Deore XT BB-ES71 - 255g Pedały: Aluminiowe VP-349S Kaseta: Shimano Alivio CS-HG50 - 325g Łańcuch: SRAM PC-870 - 320g Spinka: SRAM Powerlink Pancerze: Jagwire Przerzutka przednia: Shimano SLX FDM-665 - 159g Przerzutka tylnia: Shimano Deore RD-M531 - 300g Hamulec Przedni: Asses (Tarcza + zacisk) Hamulec tylni: V-Brake Shimano BR-M422 Klamki: Tektro TS360AP - 155g Manetki: SRAM MRX COMP - 188g Sztyca: Ritchey Logic 31.6mm - 400mm - 340g Siodło: Selle Royal Mach Aktualne foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Jak już podałeś wagę każdego elementu to podaj całego roweru IMO mostek trochę psuję kolorystykę, przydałyby się SPD no chyba, że jeździsz rekreacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 3 Września 2009 Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ja mam identyczny mostek w noxie od ładnych kilku lat też mi kontrastuje do tego ciąży[chyba jedyna w tym momencie tak tania do wymiany na lżejszą rzecz w rowerze..] i jakoś się nie moge zebrać, bo i ciągle nie mogę się zdecydować czy przestawić rebę na 100mm i obrócić mostek[wtedy krótszy] czy zostawić na te 85 i mostek zostawić w górę ;] i tak już ze 3 lata xD. Podobnie mam z suportem, strzela strasznie po jednym Famillycupie, rozebrałem przesmarowałem, było dobrze przez kilkadziesiąt km, a potem znow to samo. A na kupno nowego mi szkoda i tak jeżdzę na tej tyrkawce już któryś rok, boje sie że jak nowy kupie to też szybko zacznie strzelać, a to niestety jest octalink więc tak łatwo łożysk nie wymienie ;]. Tak samo się męczę z tylnym kołem, też kloc, kasa na zmiane jest, ale czy zostać przy V czy przejśc na tarcze do tyłu? A jak na tarcza to kolejny wydatek się szykuje ;] itp. itd... strasznie jestem niezdecydowany, bo boje sie wtopy xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 3 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Jak już podałeś wagę każdego elementu to podaj całego roweru IMO mostek trochę psuję kolorystykę, przydałyby się SPD no chyba, że jeździsz rekreacyjnie. Waga całego roweru przed zmianą opon to 13,8kg ale nie wiem ile te meridy ważyły, podejrzewam, że coś koło 700g. Te schwalby ważą 590g. Więc obstawiam, że aktualna waga roweru oscyluje około 13,6kg. Co do pedałów SPD, bardzo bym chciał ale w tej chwili nie stanowią priorytetu, muszę najpierw zmienić hamulce (które notabene już kupiłem, czekam tylko aż paczka dojdzie). Wszystko kosztuje, i to czasami dużo kapusty, więc zmiany muszę robić stopniowo. Na mostek i kierownice też przyjdzie kolej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 4 Września 2009 Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Co kopiłeś Pichu? Hydrauliki jakieś czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Kupiłem okazyjnie hydrauliki Avid Juicy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 5 Września 2009 Udostępnij Napisano 5 Września 2009 To gratulacje. Beda pasowały do Twego Uriana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2009 W poniedziałek, lub wtorek powinny dojść paczki z tarczami hamulcowymi i hamulcami. Jak założę to zdam relację, no i foto będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Ok, rowerek dostał nowe hamulce: Avid Juicy 3, nie wiem jak wygląda jego aktualna waga ale jutro się dowiem Aktualny skład: Rama: No Saint Urian 2009 - 18' - 1760g Amortyzator: SR Suntour SF8 RAIDON LO AIR - 2071g Stery: Futura S-307 Mostek: Zoom (kute aluminium) Kierownica - Alu Gięta Opony: Schwalbe Smart Sam Performance 26x2.10 Dętka tył - Kenda - 178g Obręcz przód: Alexrims DH22 - 520g Obrecz tył: Alexrims ACE18 - 460g Piasta przód: Deore XT HB-M756 - 304g Piasta tył: Deore XT FH-M756 - 432g Szprychy przód: CN Spoke srebrne Szprychy tył: DT Swiss Champion srebrne Korba: Shimano FCM-442 Octalink - 954g Suport: Deore XT BB-ES71 - 255g Pedały: Aluminiowe VP-349S Kaseta: Shimano Alivio CS-HG50 - 325g Łańcuch: SRAM PC-870 - 320g Spinka: SRAM Powerlink Pancerze: Jagwire Przerzutka przednia: Shimano SLX FDM-665 - 159g Przerzutka tylnia: Shimano Deore RD-M531 - 300g Hamulec Przedni: Avid Juicy 3 - 404g Tarcza przód: Shimano SM-RT51 160mm Hamulec tylni: Avid Juicy 3 - 404g Tarcza tył: Shimano SM-RT51 160mm Klamki: Avid Juicy 3 Manetki: SRAM MRX COMP - 188g Sztyca: Ritchey Logic 31.6mm - 400mm - 340g Siodło: Selle Royal Mach - 330g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 7 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Września 2009 No co chwilę to ładniej się robi. Taka mała uwaga - wykręć piwoty z ramy i amorka. Razi mostek i nieco mniej tylna obręcz pod V-ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Przednia obręcz też jest pod V-ki ale czarna Mostek, kierownica i tylna obręcz notabene są do zmiany. Piwoty wykręce jak dorwę klucz 9' bo francuzem za chiny nie byłem w stanie ich ruszyć Ślizgał się. Udało mi się wczoraj wykręcić raptem jedną sztukę. Strasznie mocno dowalone. Aktualizacja. Waga roweru: 13,6kg już bez piwotów Udało mi się jednak je wykręcić potężnym francuzem. Klucz 9' połamałem Fotka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKreator Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Mostek i kiere weź od Boplighta. Gięta kiera też jest, bo chyba taka potrzebujesz. Rozsądne pieniądze to wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Pomyślę, póki co muszę pozbierać kasiorę na odpowietrzenie hamulców bo jest tragedia. Łapią dopiero jak z całej siły zacisnę klamkę. Albo za mało płynu albo zapowietrzone. Tak czy inaczej muszą zostać przelane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 8 Września 2009 Udostępnij Napisano 8 Września 2009 IMHO do zmiany: Kierownica Tioga Taskforce XC 120gram http://www.skleprowerowy-duda.pl/index.php?prod_id=832&products=product Mostek: Tioga o Bone albo cos z Boplighta 132gramy http://allegro.pl/item730194709_tioga_o_bone_100_mm_132_g_extralight_mtb_xc_wys_0.html Dętki możesz zmienić na kendy ultralight Korby ewentualnie na SLX oszczędzisz 300gram Przerzutke tylna na xt np 80gram co do napedu to zmienisz jak sie zuzyje a powiem ci ze i tak na poczatek nie bawilbym sie w wymiane rurek tylko w zakup czy zlozenie porzadnych lekkich kol. Odczujesz od razu roznice, w przypadku zrzucenia nawet 300gram na rurkach nie bedzie to tak odczuwalne jak w przypadku kol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 8 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2009 IMHO do zmiany:Kierownica Tioga Taskforce XC 120gram http://www.skleprowe...roducts=product Mostek: Tioga o Bone albo cos z Boplighta 132gramy http://allegro.pl/it...b_xc_wys_0.html Dętki możesz zmienić na kendy ultralight Korby ewentualnie na SLX oszczędzisz 300gram Przerzutke tylna na xt np 80gram co do napedu to zmienisz jak sie zuzyje a powiem ci ze i tak na poczatek nie bawilbym sie w wymiane rurek tylko w zakup czy zlozenie porzadnych lekkich kol. Odczujesz od razu roznice, w przypadku zrzucenia nawet 300gram na rurkach nie bedzie to tak odczuwalne jak w przypadku kol Wiesz koła to ja już mam nowe i na razie nie mam zamiaru ich zmieniać. Co do kierownicy i mostka to preferuje raczej tańsze elementy, po za tym kierownice potrzebuję giętą a nie prostą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Niestety w dniu wczorajszym skrzywiłem tylną przerzutkę :/ Czekają mnie kolejny przymusowe koszty. Nie jestem w stanie jej wyprostować tak aby działała jak wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Winny był jednak hak, po wyprostowaniu jako tako działa Ale tak czy tak trzeba zakupić nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Kolejne zmiany w rowerku. Zakupiłem nowy mostek (nareszcie) Truvativ XR 90mm Kuty oraz kierownicę Kalloy. Dodatkowo kupiłem też fajną torebkę pod ramę Kellysa Kierownica będzie jeszcze zmieniana bo ta nie grzeszy lekkością. Póki co był brak funduszy wiec musi na razie wystarczyć. Nareszcie rower prezentuje się jak należy. A oto mój corny diobeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Fotka w naturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponczyslaw Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Elo, Jak zaobserwowałem to od początku do teraz są zauważalne duże zmiany ale pewnie za rok będzie inaczej wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Kolejne zmiany: Nowa kierownica gięta Easton Riser BAR EA30 - 320g i przerzutka tylna Shimano SLX RD-M662 GS - 253g, zważę jutro Rama: No Saint Urian 2009 - 18' - 1760g Amortyzator: SR Suntour SF8 RAIDON LO AIR - 2071g Stery: Futura S-307 Mostek: Truvativ 3D Forged XR - 160g Kierownica - Easton EA30 Riser Bar Gięta - 320g Opony: Schwalbe Smart Sam Performance 26x2.10 - 590g x2 Dętka tył - Kenda - 178g Obręcz przód: Alexrims DH22 - 520g Obrecz tył: Alexrims ACE18 - 460g Piasta przód: Deore XT HB-M756 - 304g Piasta tył: Deore XT FH-M756 - 432g Szprychy przód: CN Spoke srebrne Szprychy tył: DT Swiss Champion srebrne Korba: Shimano FCM-442 Octalink - 954g Suport: Deore XT BB-ES71 - 255g Pedały: Aluminiowe VP-349S Kaseta: Shimano Alivio CS-HG50 - 325g Łańcuch: SRAM PC-870 - 320g Spinka: SRAM Powerlink Pancerze: Jagwire Przerzutka przednia: Shimano SLX FDM-665 - 159g Przerzutka tylnia: Shimano SLX Shadow RD-M662 GS - 253g Hamulec Przedni: Avid Juicy 3 - 404g Klocki przód - Kool Stop Tarcza przód: Shimano SM-RT51 160mm Hamulec tylni: Avid Juicy 3 - 404g Klocki tył: Avid Metaliczne Tarcza tył: Shimano SM-RT51 160mm Klamki: Avid Juicy 3 Manetki: SRAM MRX COMP - 188g Sztyca: Ritchey Logic 31.6mm - 400mm - 340g Siodło: Selle Royal Mach - 330g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Nie lekka przesada z ta kierownicą ? Chodzi mi o to że kloc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Co masz na myśli mówiąc, że to kloc?? Że ciężka, czy jak?? Musiałbyś widzieć moją poprzednią Fotki poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Tak, że ciężka. Jeśli poprzednia była cięższa od tej to ok, myślałem że dodałeś sobie 'kilka' zbędnych gram . Wygoda przede wszystkim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.