Miecho87 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 no to w takim razie poprzedni użytkownik mojej korby jeździł ze zbyt słabo skręconą nakrętką. Łożyska są w stanie idealnym, a ośka straciła kolor w 2 miejscach w wyniku przesuwów bocznych... A masz porównanie z nową? Bo z tego co wiem, to po prostu ona jest polerowana do mniejszej chropowatości w miejscu styku z tymi plastikowymi tulejami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 tak, nowa oś wygląda nieco inaczej niż moja, tzn ma ładniejsze kolorki. U mnie ewidentnie widać, że coś się starło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No to ciekawe. Moja też ma tak jakieś ślady, ale równie dobrze mogła się ocierać o jakiś piasek przy wkładaniu / zdejmowaniu, więc podejrzewam, że ślady dużo mniejsze niż na Twojej. A łożyska kręcą się swobodnie? Bo może być tak, że się zatarły (uszczelnienie to tam dość średnie jest) i teraz korba faktycznie obraca się w tulejach a nie w łożyskach. Swoją drogą myślałem już o dorobieniu takiej tulei aluminiowej na całą długość suportu do zastosowania z łożyskami dostępnymi w sklepach czyli o szerokości 7 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jak zrobisz coś takiego to daj znać z czego zrobiłeś i jakim kosztem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Spoko. Ale będę to robić dopiero jak zajadę aktualne oryginalne łożyska i wybiorę opcję wymiany samych łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doktorxtr Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Tylko Boże drogi nie kupujcie badziewia firmy CX bo zdechną po 2000km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wika Napisano 30 Października 2009 Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Tylko Boże drogi nie kupujcie badziewia firmy CX bo zdechną po 2000km W takim razie co w zamian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.