grzala25 Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Pytanko jak w temacie czy ktos slyszal o tym polskim producencie ram podobno robia super ramy na zamowienie ale malo o nich wiadomosci moze ktos powie cos wiecej??
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Lipca 2009 Mod Team Napisano 27 Lipca 2009 Klaniam, http://www.sikorskibtch.pl/ Przezabawnie wyglada ta dlugasna podsiodlowka. Jak maszt w karboniakach... OSTRO! I.
hudy Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Jak Corratec Super Bow. Uważam, że całkiem fajne rozwiązanie. Jeśli tylko sprzęt będzie wytrzymały i geometrycznie zdatny do jazdy to ze względu na opisane możliwości customowania może być całkiem fajnym wyborem
grzala25 Napisano 27 Lipca 2009 Autor Napisano 27 Lipca 2009 Wiem widzialem stronke pytanie czy moze jest ktos na forum kto mial stycznosc z tymi ramami jak sa wykonane jak sie na nich jezdzi sztywnosc waga itd....
Stachmaister Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Na forum jeden z użytkowników napisał: "Mierzę 180cm wzrostu a moja waga waha się w granicach 72-74 (zależy jak daleko od Świąt). Waga mojej zeszłorocznej ramy ze zintegrowaną sztycą wynosiła dokładnie 1700g. Sztywność boczna ramy jest naprawdę wysoka, polecam sprawdzenie kiedyś jak działa na podjazdach i jak się zachowuje podczas przyśpieszania...Poza tym, ramy są wykonywane na indywidualne zamówienie dlatego istnieje pewien zakres regulacji masy, w rozsądnym zakresie oczywiście." Nie wiem czy to czytałeś, ale mniej więcej wiesz jaka waga i coś o sztywności też jest Szczerze zainteresował mnie model Endorphin 09 może być fajny full-ik Pozdrawiam
Bizon Napisano 5 Sierpnia 2009 Napisano 5 Sierpnia 2009 Ramę Sikorskiego ma mój kumpel tyle ,że z krótki kominem .Rama nie jest znowu taka lekka Waga ramy z piwotami i hakiem przerzutki L = 575mm , H=490mm Na ramie ma swoje imię i nazwisko.Jako ,że jeździ w teamie bikebord/sikorski to z tym napisem nie było problemów nie wiem jak to wygląda dal zwykłego użytkownika czy też malują ramy.Jeśli jest potrzeba zrobię mały rekonesans w sprawie ramy ,jakoś foty zdobędę
mucher Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 Na ramie ma swoje imię i nazwisko.Jako ,że jeździ w teamie bikebord/sikorski to z tym napisem nie było problemów nie wiem jak to wygląda dal zwykłego użytkownika czy też malują ramy.Jeśli jest potrzeba zrobię mały rekonesans w sprawie ramy ,jakoś foty zdobędę Nie ma problemu ani z malowaniem, ani z anodą. Kuba właśnie reanimuje mojego Spidera (pęknięta podsiodłówka) - na razie wspawał wzmocnienie i jako wykończeznie będzie właśnie robić korundowanie, anodę + pociągnięte srebrzanką naklejki. Na życzenie dam znać jak to wyszło
krzywo Napisano 8 Sierpnia 2009 Napisano 8 Sierpnia 2009 No już o jednym Sikorskim świat usłyszał Całkiem fajne te ramki,trochę cena zaporowa
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2009 Nie ma problemu ani z malowaniem, ani z anodą. Kuba właśnie reanimuje mojego Spidera (pęknięta podsiodłówka) - na razie wspawał wzmocnienie i jako wykończeznie będzie właśnie robić korundowanie, anodę + pociągnięte srebrzanką naklejki. Na życzenie dam znać jak to wyszło Klaniam, A ile polozenie anody na ramie kosztuje u tych Jegomosciow? OSTRO! I.
mucher Napisano 10 Sierpnia 2009 Napisano 10 Sierpnia 2009 Klaniam, A ile polozenie anody na ramie kosztuje u tych Jegomosciow? Ok. 300 zł, ale to się może wahać. Dam znać jak będę wiedział co i jak. W sumie nie widziałem jeszcze gotowych anodowanych ram Kuby, a jedynie przygotowane do lakierowania itp. Tym niemniej ciekawie to wygląda - np. frezowane CNC logo na główce ramy, zresztą każda rama dobierana jest indywidualnie - prosty przykład to wzmocnienia wspawane w zintegrowaną podsiodłówkę robioną dla cięższego gościa. Widziałem za to lakierowane ramy - bardzo ładnie to wygląda zwłaszcza że naklejki położone są całkiem profesjonalnie - niewyczuwalne pod palcami.
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2009 Klaniam, 3 stowki... Nono... To myslalem ze bedzie drozej Czekam z niecierpliwoscia na efekty i ostateczna wycene. OSTRO! I.
mucher Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Na razie z anody nici - ze względu na przestoje techniczne u kooperantów kuby - rama poszła do lakierowania. Na pociechę mogę pokazać spawy kładzione przez Kubę. Pęknięta podsiodłówka wyglądała tak: Dostała wzmocnienie i po przeszlifowaniu i piaskowaniu(no, korundowaniu) wygląda tak: W weekend mam ją już mieć i móc testować - dam znać. A do tematu anody wrócę po sezonie - być może Kuba uruchomi nawet własną linię - może nie będzie to anodowanie interferencyjne, no ale ciekawe co z tego wyjdzie.
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 26 Sierpnia 2009 Klaniam, Nie ma pospiechu... Byle do wiosny Szacunek... I.
Rulez Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Kurczę, nie wiem czy to złudzenie, ale podsiodłówka wydaje mi się jakaś krzywa (wygięta w łuk).
mucher Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Kurczę, nie wiem czy to złudzenie, ale podsiodłówka wydaje mi się jakaś krzywa (wygięta w łuk). Chyba złudzenie - może przy okazji pomierzę, ale z tego co mi Kuba sprawdzał to nic się nie poprzestawiało. Swoją drogą ciekawe narzędzie ma do ustawiania kątów ram - wygląda to jak rowerowa wersja płyty blacharskiej
Kubus18 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Widziałem taką ramę na maratonie, wrażenie robiła piorunujące. Teraz Kuba wypuścił ramy Full, są już podobno pierwsi nabywcy. Świetna sprawa głównie z tego względu, że można sobie indywidualnie dobrać po siebie kąty, odpowiednio wzmocnić lub wylajtować, zażyczyć sobie napisy i indywidualne malowanie. Suma Sumarum, praktycznie każda rama Sikorskiego jest inna, jedyna i niepowtarzalna Pozdrawiam P.S.Jegomość posiada też serwis, zobaczymy jak sobie z moją rebą poradzi.
Patriota Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 a można dostac foto jakiś ram lub rowerów ? bo na stronie sa zdjęcia 2 ram. jak by ktoś miał zdjęcia i wstawił na forum bede ja i inni pewnie wdzięczni.
Kuku Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 mój kolega ma taką ramę, czerwoną z masztem i mu pękła właśnie przy spawie tego masztu i teraz czeka na nową/pospawaną już jakiś czas... rama ma krótki tył gwoli ścisłości.
Rulez Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Nie wiem o jakim krótkim tyle piszesz, wg geometrii ze strony, długość linii łańcucha to 430 mm, jeśli to jest krótki tył ...i coś to pękanie słabo wróży marce ...
mucher Napisano 1 Września 2009 Napisano 1 Września 2009 No i finisz - rower złożony, finalnie wyszło to tak(lakier czarny mat): Lakier ładny, choć teraz żałuję, że nie dałem błyszczącego; no ale w zimie wracam do pomysłu z anodą.
Artro Napisano 6 Stycznia 2010 Napisano 6 Stycznia 2010 Tak w ogóle to ktoś się zajmuje tą stroną internetową Sikorskiego??? Mam wrażenie jakby ktoś zostawił ją na pastwę losu... Ludzie, przecież to robienie sobie jaj z klienta! Co ja mam sobie sam wywróżyć jakieś informacje? Premiery fulla jak nie było tak nie ma nadal... ŻAŁOSNE! Odkąd ostatni raz byłem na tej stronie, a było to daaawno temu, nic ale to absolutnie NIC się nie zmieniło... Żadnej wzmianki o kolekcji na 2010... Pewnie nie wiadomo czy będzie Chyba nikt nie traktuje tej "manufaktury" poważnie... Jak się chce promować nowy produkt, to trzeba zadbać o wszystkie aspekty, a nie tylko zamówić sobie pięknie odp...a stronę u jakichś grafików i postawić ja na serwerze niech stoi... Pomijam fakt, że chodzi wolniej niż mój piewrszy komputer z dzieciństwa Commodore 64... Poza tym w dobie gdzie zaczynają pojawiać się coraz lepsze, trwalsze i tańsze ramy karbonowe, nie wróże tej firmie przyszłości... Jeszcze z 2/3 lata i ramy alu będą na wyginięciu tak jak teraz ramy stalowe... Moja rada: http://www.youtube.com/watch?v=LHdrZpto4-c Inaczej kokosów nie będzie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.