Skocz do zawartości

[rower] Trek 6300 model 2008-dobry wybór?

edmondo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam zamiar kupić Trek'a 6300 model 2008 - znalazłem okazję-> jest do wzięcia za 2160 PLN (likwidują stoisko w sklepie i jest wyprzedaż).

Tutaj link do tego roweru-> http://www.ssc.pl/trek2008/6300.html

Cena chyba niezła, ale chciałbym się upewnić, czy może za te pieniądze kupię coś lepszego, albo może kupię coś równie dobrego za mniejsze pieniądze?

Rower będzie w 80% pewnie używany do jazdy rekreacyjnej (wycieczki z żoną) ale mam też ochotę poszaleć tym rowerem jak za dawnych dobrych szczęnięcych lat :down:

Jako, że w sprawach rowerów jestem laikiem (dawno nie miałem z tym styczności), chciałbym się jeszcze upewnić, czy przy moim wzroście 180 cm rama 19,5' w tym Treku będzie OK? Po wstępnej przymiarce, do "kroku" mam trochę mniej niż 10 cm i pewnie max. 10cm uniosę przednie koło (tyle, co zdążyłem wyczytać z porad).

Pozycja na rowerze nie jest aż tak ważna, ponieważ bardzo długich wycieczek raczej robił nie będę, a jak zacznę ... to pomyślę o innym rowerze ;)

Jeszcze jedno pytanko, mniej ważne - czy do tego Treka zamontuję bagażnik, jeśli zajdzie taka potrzeba?

Obawiam się, że nie - nie bardzo widzę miejsce do montażu przy tylnym kole - mocowanie hamulców chyba to uniemożliwia. No chyba że, są jakieś cudowne bagażniki, o których istenieniu jeszcze nie wiem???

Z góry dzięki,

Ed

Napisano

Ok, dziękuję za propozycję, ale może napiszecie dlaczego akurat te dwa modele a nie Trek?

Jak już pisałem, jestem technicznym laikiem jeszcze, więc ciężko mi dokładnie porównać te rowery tak, aby wiedzieć, że na pewno ten lub tamtem będzie lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...