Skocz do zawartości

[kask] Merida - czy warto i inne pytanie

pim

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Czołem, kasków merida nie sprawdzałem, tym niemniej w podobnej cenie można obecnie dostać meta Volo 08'

http://www.velo.pl/www/produkt/?m=9&pk=%&id=1531

Jakby ci się udało znaleźć źródło do jego zakupu to polecam. Sam używam Meta A-tomo, to dokładnie ten sam model tylko że z daszkiem[dawno z resztą odczepionym). Patrząc po budowie powinien zapewniać lepszą wentylacje od tej meridy.

Do tego Met ma program wymiany kasków za pół ceny w razie zniszczenia poprzedniego.

Jeżeli masz możliwość to najlepiej oczywiście przymieżyć kask przed zakupem.

Ja kupiłem taki kask, żeby mieścić się w środku rozmiarówki.

Lepszy teoretycznie byłby taki w sam raz, ale wolałem nie ryzykować bo też nie miałem wtedy możliwośći przymiarki. A i dobrze raz udało mi się dorwać znajomego w kasku(też meta) w którego górnym spektrum się miesciłem, niestety nie był zbyt wygodny.

Witam! Posiadam kask Meridy zakupiony w tym roku, tylko koloru szarego ale myślę że nie rózni się od tego Championa. Moim zdaniem całkiem przyzwoity kask w tej cenie. Wykonanie ok, bardzo lekki (nie czuje go na glowie) odpinane wkładki które mozna wyprać. Jedynym minusem jaki zauważyłem to brak siatki na otworach wentylacyjnych, gdyż czasmi coś mi wlatuje i jest to denerwujące. Jeśli chodzi o rozmiar to najlepiej przed zakupem włożyc kask na głowę i samemu się przekonać czy jest odpowiedni. Ja tak nie zrobiłem bo też kupiłem ten kask na allegro ale udało się "trafić" z rozmiarem. Na swoją głowę kupiłem M a rozmiar mojej głowy w cm to 57. Myślę że w jakiś sposób mogłem pomóc. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...