Skocz do zawartości

[spodenki] z szelkami czy bez

jrrt83

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko i wyłącznie szelki :woot:

Nie musisz się martwić o ucisk w pasie spowodowany wiązaniem, nigdy Ci nie spadną przypadkowo z 4 liter no i jakaś tam ochrona na nery zawsze jest :icon_wink:

A przyzwyczajenie się do nich to kwesta godziny jazdy (w moim przypadku).

Też uważam że najlepsze są spodenki na szelkach. Dobrze byłoby gdyby szelki były z siateczki.

A co do potu płynącego po plecach, można zakładać podkoszulkę kolarską tzw. potówkę a dopiero na nią szelki spodenek :huh:

dzieki wszystkim teraz juz wiem co kupic

a moze ktos sie spotkal z tymi produktami marki ROGELLI??

chyba zakupie komplecik w MIKESPORCIE

jeszcze mi przyszlo jedno pytanko odnosnie koszulki

co lepsze calkowicie rozpinana czy 3/4??

z gory dzieki

Zimą też jeździsz w kolarskich spodniach bez szelek?

Zimą nie jeżdżę na rowerze. Rowerowy ubiór na zimę to zupełnie inna bajka...

Spodenek rowerowych bez szelek używam od wiosny do jesieni. Na wietrzną pogodę stosuję kamizelkę z windstopperem. Dla mnie jest ok.

• 2 tygodnie później...

Szelki to pierwszorzędna sprawa. Gumka w zwykłych spodenkach, po dłuższej jeżdzie powodowała u mnie ostry ból i kolki. Jednak na początku noszenia szelek doznawałem otarć na... sutkach... Uczucie o tyle nieprzyjemne co głupie :) Teraz jest ok.

wydaje mi sie ze to kwestia gustu. Pojawiaja sie tutaj dwa mity lepsza ochrona nerek przez spodenki z szelkami oraz wieksza wygoda. Dobrze dobrane spodenki bez szelek siegaja dosyc wysoko i tez chronia nerki a z drugiej strony odpwiednio dobrany rozmiar sprawia, ze nic nie uciska.

Spodenki na szelkach czy nie to kwestia gustu. Jedni wola te, drudzy tamte.

W kwestii spodni, szczegolnie zimowych sprawa, jest juz bardziej oczywista, ale ten temat dotyczy spodenek.

Mam pytanie w sprawie szelek w spodenkach.

Lepsze szelki są z siateczki czy z tego samego materiału co całość ?? I jak jest z poceniem się i ochroną przed wiatrem ?? Które spodenki sprawdzają się w jakiej pogodzie ??

Przykłady:

siateczka

to samo co całość

Bo jak już będę kupował, to wole dopłacić trochę i mieć lepsze :)

PS. Proszę o dosyć dokładne odpowiedzi, najlepiej poparte jakimiś argumentami i przykładami :)

PS2. Jak będę kupować to albo w mikesport.pl albo na allegro. Żeby nie było, że marnotrawię pieniądze :D

Dla mnie lepsze są spodenki z szelkami. Chociaż denerwujące jest w nich to gdy chce się siku :P Szelki z siateczki są na pewno lepsze na upalne dni, bo się aż tak bardzo nie zagrzejesz, no i oczywiście szybciej schną. Natomiast z takiego samego materiału co dół, lepsze będą na jakieś jesienne czy wiosenne wypady, gdy jeszcze pogoda nie pewna i masz dodatkowe grzanie pleców i po części piersi.

dzieki wszystkim teraz juz wiem co kupic

a moze ktos sie spotkal z tymi produktami marki ROGELLI??

chyba zakupie komplecik w MIKESPORCIE

jeszcze mi przyszlo jedno pytanko odnosnie koszulki

co lepsze calkowicie rozpinana czy 3/4??

z gory dzieki

http://www.mikesport.pl/p/pl/3387/rogelli+madrid+spodenki+rowerowe-+szelki.html - tych używam. Polecam serdecznie. Mam gacie specializeda, campagnollo i te. I te są najlepsze :). Campa się za bardzo ceni, rogelli ma IMO zblizoną jakość(powiedzmy że najdroższe modele Campy oglądałem dokładnie tylko w sklepie, żeby być dokładnym) a cene o niebo lepszą(no może jeszcze design i logo troszke gorsze :P,)

Co do pytania z szelkami czy bez.

Mam takie i takie.

Wole te z szelkami, aczkolwiek jak jest gorąco to nawet pomimo faktu, że są z siateczki pewien dyskomfort z racji wzmocnionego wytwarzania w tym miejscu potu występuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...