Adik Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 Korba w Kellysie jak już napisałem wcześniej jest lepsza, jak ktoś (Adik, Robert) nie czyta postów, to jego sprawa, w pierwszym poście było jasno napisane : No jest lepsza o środkową zębatkę wykonaną z aluminium. Co do tego że jest "korba deore" to na przestrzeni kilku lat wiele podobnych korb było nazywanych deore, a różniły się właśnie: materiałem zębatek / obecnością-brakiem pustych ramion/ mocowaniem no i designem ramion i tarcz. Jakby napisał "W meridzie zamiast korby m542 jest korba h2 deore m532" to bym na to zwrócił uwagę. Zbyt małe sprecyzowanie, a nie nieumiejętne czytanie postów.
Rulez Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 tota korba która jest w meridzie korba w meridzie jest gorsza od tej w kellysie korbie z poza grupy shimano ???? Właśnie tak a co myślałeś ??? Korba jest "pozagrupowa" czyli pomiędzy grupą Deore a SLX.
micferrari Napisano 26 Lipca 2009 Autor Napisano 26 Lipca 2009 to o korbach już wiem a co z piastami w tych rowerach???
Rulez Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 Z piastami jak z korbą 475 jest niższa niż 530 łyso ??? No i duża różnica w manetkach SLX są ergonomiczniejsze niż Deore , bardziej "wyczynowe" - piszę zebyś nie musiał pytać
Adik Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 I tak na marginesie się zapytam co sądzicie o Meridzie TFS XC 300-V?? http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=76&id=502 Nie jest zła, jeśli można ją kupić do 1600/1700zł to całkiem w porządku stosunek jakośc/cena. Wyższy model tzn Xc 500 V nie jest wart różnicy 500zł w cenie. Piasty 475 u jednych użytkowników bardzo szybko się rozkraczają {w sezon}, a u innych przejeżdzają 2-3 sezony bezproblemowo. O 530 mało wiem, ale jest to pewnie lepsza konstrukcja. Obie piasty wg mnie nie są najlepsze jeśli chodzi o stosunek jakość/cena i bezawaryjność użytkowania.
micferrari Napisano 26 Lipca 2009 Autor Napisano 26 Lipca 2009 aha czyli im wyższa numeracja w shimano to tym lepszy osprzęt chyba weźmie meride bo potrzebuje zjechać czasami z góry gdyż mieszka w górach i podobnie merida jest bardziej wytrzymała podobnie a za meridom przemawiają również hamulce i chyba taniej wyjdzie "podrasować" meridę niż zmieniać koła w kellysie i zakładać hydraulikę nie wiem jak się mylę w moich przekonaniach to mnie wyprowadźcie z błędu że źle myślę
Rulez Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 Namawiasz go na Meride, bo żal ci, że będzie miał lepszy rower, bardziej dopasowany do jego wymagań
micferrari Napisano 26 Lipca 2009 Autor Napisano 26 Lipca 2009 e raczej nie ja też miałem taki sam wybór i wziąłem meride bo nawet gościu który zawodowo jeżdzi na rowerach mówił że wziął by meridę
Rulez Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 Taaa, na pewno, może gociu by wziął, tylko po co , po co komu cięższy , mniej ergonomiczny rower do startu w maratonach , bo z góry to on spokojnie zjedzie, tak jak Merida i tyle samo wytrzyma.
micferrari Napisano 26 Lipca 2009 Autor Napisano 26 Lipca 2009 no nie wiem ja chciałem z hydrauliką jeździ się bardzo dobrze nie mam czego żałować kupiłem ten i jest spoko mi taki wystarczy w cale taki ciężki nie jest jeździ się tak samo jak na kellysie różnicy dużej nie widzę no może poza skokiem amora w kellisie bo tam jest 100 ale podobnie tore też da się podnieść do 100 a nawet do 120 także wiesz mi po mojej jeździe po górach V-ki by mi nie starczyły pod ostre góry dobrze się podjeżdża a serio mówiąc w kellisie mósiał bym kupe kasy włożyć żeby hydraulikę założyć a i tak w przyszłości będę go ulepszać (na razie to nawet na pierwszym przeglądzie z nim nie byłem) pozdro
Rulez Napisano 26 Lipca 2009 Napisano 26 Lipca 2009 a serio mówiąc w kellisie mósiał bym kupe kasy włożyć żeby hydraulikę założyć Ale nie taką jak w Meridzie, bo ona nie jest warta kupę kasy
micferrari Napisano 28 Lipca 2009 Autor Napisano 28 Lipca 2009 w imieniu kolegi wszystkim dzięki jutro jedzie po kellysa imanige
Przemo900 Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 dzisiaj dzwonilem do tego sklepu to nie maja juz ani meridy ani imagine jedyny ktory zostal to chyba magic...
wdj40 Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 bo po ostniego imagine ja wczoraj dzwoniłem i dzisiaj rano go zamówiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.