Tomash Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 A słuchajcie ja właśnie chcę kupić Cranki EB i zastanawiam się nad modelem. Wydaje mi się, że w zupełności wystarczą mi SL, ale korci mnie pozbieranie nieco większej ilości grosiwa i kupienie 2Ti. W sezonie pedałki zrobią ze mną max. 3 tysiące km i z tego pewnie z 70% w górach. Warto. czy to raczej snobstwo i pieniądze wywalone w błoto? Dodam, że na wadze mi w tym wypadku nie zależy, ale o wiele bardziej na wytrzymałości. Weźcie też poprawkę, że za jeden komplet Ti, kupię dwa SL, więc czy Ti wytrzymają tyle czasu co dwa razy SL? I jeszcze ważne pytanie, czy kształt nie uniemożliwi mi wpięcia się posiadając bardziej "cywilne" buty (konkretnie Adidas Minret, i uprzedzając tak mam też zamiar wymienić buty bo te są kiepskie, ale na porządne Sidiki muszę jeszcze sporo pozbierać )?
Szobod Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Witam. Nie jeździłem nigdy w SPDekach i mam pytanie. Czy kupić na początek jakieś SPDeki z regulacją siły zapięcia czy mogę wziąć od razu CB Candy C i spokojnie sobie dam radę. Mam stracha że jak będę leciał to w Crankach się trudniej wypiąć niż w jakiś innych gdzie mogę ustawić mniejszą siłę wypięcia. Jak to jest ??
Sol Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Witam. Nie jeździłem nigdy w SPDekach i mam pytanie. Czy kupić na początek jakieś SPDeki z regulacją siły zapięcia czy mogę wziąć od razu CB Candy C i spokojnie sobie dam radę. Mam stracha że jak będę leciał to w Crankach się trudniej wypiąć niż w jakiś innych gdzie mogę ustawić mniejszą siłę wypięcia. Jak to jest ?? Jeżeli pisząc o zapięciu masz na myśli kąt wypięcia, to w Crankach też jest regulowany, o czym mało kto pamięta. Masz wybór między 15 a 20 st., przy czym ten pierwszy jest zalecany dla początkujących. Kąt zmieniasz blokami. http://www.crankbrothers.com/tech_candy.php Zacząłem od razu od Cranków i spokojnie dałem radę. Niezależnie, to jedne z przyjaźniejszych pedałów jeżeli chodzi o wypięcie.
Szobod Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Przekonałeś mnie Napiszcie jeszcze proszę jak z trwałością tych Candy C bo wyglądają dość delikatnie oraz gdzie najlepiej (i oczywiście najtaniej) kupić pedały z podkładkami do butów o których była mowa wcześniej Dzięki z góry
Gekon Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 od początku sezonu używam CB egg beater c. pękła mi łopatka mocowana do korpusu pedału. Pedały zakupiłem w chainreaction. Da się to reklamować, albo naprawiać, macie jakiś pomysł?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.