ktoto Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Witam, Mam problem z hamulcami tarczowymi Avid Juicy 5.Przed ściągnięciem wczoraj koła w moim Garym Fisher'rze aby wyczyścić kasetę było wszystko ok.Potem jak założyłem koło zauważyłem że klocki ocierają o tarczę.Co mam teraz robić??Help... P.S. Rower jest nowy i na gwarancji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Myślę, że po ponownym założeniu koła po prostu zmieniła się pozycja tarczy względem klocków. 1. Jeśli ociera jednostajnie tylko z jednej strony -> regulacja zacisku: Tri-Align Caliper Positioning System. Więcej na Avid Technologies. 2. Jeśli ociera o oba klocki -> wyjęcie koła, rozepchnięcie tłoczków, montaż koła, na koniec może także opcja 1. 3. Jeśli ociera nierównomiernie -> krzywa, bądź krzywo zamocowana tarcza (koło?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Jak zakładałem koło to już miałem problem żeby je włożyć.musiałem klocki rozepchać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Zapewne w czasie przestoju roweru bez kół musiałeś nacisnąć klamkę przez co klocki zbliżyły się do siebie i uniemożliwiły montaż tarczy. Poluzuj imbusy trzymające zacisk, kilkukrotnie naciśnij klamkę i aby dokręcić prawidłowo klocki, dokręć śruby jednocześnie zaciskając klamkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.