Skocz do zawartości

[kaseta] Miche 9 rzędów, gdzie dostać?

tobek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś zaglądając do serwisu z moją szosą w celu wymiany kasety, łańcucha, serwisanci napotkali na problem z wymianą kasety. Zamontowana piasta to Miche, tak samo kaseta to także Miche. Chciałem wymienić na Tiagrę lecz nie da rady. Nie podejdzie żadna kaseta pod tą piastę, a znalezienie tej kasety przez serwisantów z innych miast i sklepów się nie powiodło. Dlatego pilnie szukam kasety: Miche 9 rzedów, kompatybilna z manetkami Campy Mirage.

Jeżeli nie znajdę tej kasety, to pozostaje tylko przeplatanie piasty, nowa kaseta, łańcuch, manetki czyli po prostu nie opłacalne.. ehh.. pomóżcie.

Pozdrawiam

Nie sadze zeby kaseta Miche nie byla kompatybilna z jakims systemem. Z tego co widzialem, to kasety Miche sa zawsze kompatybilne albo ze Shimano, albo z Campagnolo. Miche jest zbyt mala firma zeby pozwolic sobie na wlasny system. Jezeli masz osprzet Campy to mysle ze kaseta i piasta tez jest w tym systemie.

"Do piast Miche z bębenkiem Miche 8-9 rzędowym pasują kasety "stare" Campagnolo, sprzed 2000r. Nowy Mirage 9-rzedowy może nie pasować. "Stare" i "nowe" Campagnolo jest niekompatybilne, bębenki różnią się wycięciami"

Potrzebuje kasety Miche kompatybilną z manetką Campy Mirage.

Znalazłem to:

http://fhm.pl/sklep/product_info.php?products_id=242

i to

http://www.sklep.olsh.pl/product_info.php?...products_id=447

Ta druga chyba będzie ok. Spasuje do piasty Miche Racing i do tej manetki Campy?

Jest jeszcze jeden pomysł, pamiętam jak ładnych parę lat temu jeździłem na Campie, a wtedy trudniej było o komponenty do niej. Przygotowując się do MP Górskich na szosie nie mogłem nigdzie dostać zębatek 26T i 28T więc podpiłowywałem ząbki na zębatkach ze starego Duracza ;) . Wiem czasochłonne ale może już w ostateczności da to pewien efekt, chyba że odważysz się dać komuś kasetę na tokarkę żeby dopasował dany okład zębów nachodzących na bębenek. Teraz te systemy mogą całkowicie sie różnić, ale zobaczysz. Prawdę mówiąc już nie jeżdżę na szosie od ładnych paru lat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...